Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Μια προσπάθεια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

πρωτοβουλία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, στην Πάτρα, συναντηθήκαμε συλλογικότητες και πρόσωπα απ’ την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με σκοπό το συντονισμό της δράσης σε επίπεδο περιφέρειας, στα Αυτοδιοιοικητικά θέματα, με αιχμή και αφορμή την επιχειρούμενη Μεταρρύθμιση του Σχεδίου «Καλλικράτης».

Μετά από διάλογο προέκυψε η κοινή εκτίμηση της αναγκαιότητας συντονισμού των Δράσεων και Μετωπικής Αντιπαράθεσης στην επιχειρούμενη «Μεταρρύθμιση». Κοινή είναι η άποψη πως με το Σχέδιο «Καλλικράτης», αίρονται πολλές Αυτοδιοικητικές κατακτήσεις και οδηγούμαστε σ’ ένα μοντέλο ετεροδιοίκησης και κρατικού ελέγχου, και όχι στην ...
αναγκαία διεύρυνση των Αμεσοδημοκρατικών και Αυτοδιοικητικών Θεσμών. Οδηγούμαστε σ’ ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό και όχι στην οικονομική αυτοδυναμία της Αυτοδιοίκησης. Αυτή η «Μεταρρύθμιση» μπορεί ν’ ακυρωθεί στην πράξη, απ’ τις Συλλογικότητες των πολιτών, μέσα απ’ την αντίσταση και το Διάλογο.

Γι’ αυτό το σκοπό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε:
• Να Διευρύνουμε την Πρωτοβουλία με συμμετοχή και δικτύωση και άλλων προσώπων και Κινήσεων (και όχι μόνο απ’ τον Αυτοδιοικητικό χώρο).
• Να μετατρέψουμε τον «Καλλικράτη» όχι σε κεντρική Πολιτική αντιπαράθεση αλλά σε ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντιπαράθεση, με την έννοια της οργανωτικής κλιμάκωσης απ’ το Δημ. Διαμέρισμα και την Συνοικία προς το Κέντρο.
• Να δημιουργήσουμε ένα Forum συνεννόησης, συντονισμού και ανταλλαγής πληροφοριών.
• Να ξεκινήσουμε την ενημέρωση, με όλα τα μέσα (κείμενα, ημερίδες, συζητήσεις, αφίσες, πανώ, κ.λ.π.), απ’ την περιφερειακότερη βαθμίδα.
• Να προετοιμάσουμε την επόμενη ανοιχτή Συνέλευση στην Πάτρα , στις αρχές Μαρτίου.
• Ν’ ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας για κοινή Δράση, με ανάλογες Πρωτοβουλίες άλλων Περιφερειών.


Κίνηση Πολιτών Δήμου Αστακού
Κίνηση Πολιτών Ναυπάκτου
Νομαρχιακή παράταξη «Μαχόμενη Αχαΐα»
Δημοτική Παράταξη Πάτρας «Ανυπόταχτη Πολιτεία»
Κίνηση Πολιτών Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου