Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας” συμμετέχει στις εκλογές του Νοεμβρίου

Δελτίο τύπου

Στην τελευταία συνέλευση της πρωτοβουλίας πολιτών “Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας”, που έγινε την Κυριακή 25/7 στη Λιβαδειά, αποφασίστηκε η συγκρότηση εκλογικού σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών της περιφέρειας στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε ένα περίγραμμα εκτιμήσεων για το πολιτικό και αυτοδιοικητικό περιβάλλον στη συγκεκριμένη συγκυρία, καθώς και το γενικό πλαίσιο των διεκδικήσεων της πρωτοβουλίας, το οποίο δημοσιοποιούμε σήμερα.

Η πρωτοβουλία “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” συγκροτήθηκε από πολίτες, με ενεργό συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα τοπικά κινήματα και τους κοινωνικούς αγώνες, σε όλο το εύρος της περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Η συγκρότηση έγινε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, αφού προηγήθηκε δημόσια πρόσκληση. Ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2010, μορφοποιήθηκε σε αυτοδιοικητικό σχήμα το Μάιο και αναμένεται να πάρει σύντομα την τελική της μορφή.

Το “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” απευθύνει δημόσιο κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες της περιφέρειάς μας. Προσδοκά την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη από πολιτικές συλλογικότητες, κοινωνικούς και κινηματικούς χώρους που επιλέγουν να ενθαρρύνουν την ισότιμη συμμετοχή των μελών και των φίλων τους σε ανοιχτές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Φιλοδοξεί να εκφράσει με άμεσο και δημοκρατικό τρόπο στο πεδίο της αυτοδιοίκησης τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις εμπειρίες όλων των ενεργών πολιτών.

Στη συνέλευση ορίστηκε επιτροπή που ανέλαβε το συντονισμό της επεξεργασίας του εκλογικού προγράμματος και της διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου, τα οποία θα οριστικοποιηθούν σε προσεχείς ανοιχτές συνελεύσεις.


4/8/2010
“Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας”

επικοινωνία: protovoulia.stereas.evias@gmail.com

ιστοσελίδα: www.periferiastereas.blogspot.com και στο Facebook

προσωρινή ανοιχτή επιτροπή:

Βουκούτης Γιάννης (Χαλκίδα) τηλ.6973304191

Μέγκου Παναγούλα (Ιτέα) τηλ.6976681667

Ντούτσικος Κώστας (Λαμία) τηλ.6976011400

Σπανούδη Δέσποινα (Λιβαδειά) τηλ.6972850659

(η εικόνα είναι από το ιστολόγιο Βοιωτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου