Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ένας άνθρωπος αξίζει περισσότερο από τον χρυσό φοράει. Έτσι, και μια χώρα.



Σώστε τη Rosia Montana! - Αυτή είναι η ισχυρή έκκληση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στην καμπάνια που ξεκίνησε με το βίντεο που παρουσιάζεται η διάσημη Ρουμάνα ηθοποιός Maia Morgenstern  την Παρασκευή - 15 Ιουνίου.
Το βίντεο σποτ είναι το πρώτο μιας νέας σειράς  ευαισθητοποίησης και δράσεων κινητοποίησης ενάντια στην επιφανειακή εκμετάλλευση χρυσού στη Rosia Montana, που προτείνεται από την Rosia Montana Gold Corporation, που θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα,  ιδιοκτησίες, το υγιές περιβάλλον, καθώς και θα καταστρέψουν 4 βουνά και την κοινότητα Rosia Montana  - ένα από τα ιστορικά μνημεία της Ρουμανίας. 
Το μήνυμα του βίντεο έχει φτάσει σε πρωτοφανή δημοτικότητα στο εσωτερικό της κοινωνικής εκστρατείες, την εγγραφή 320 000 προβολές στο YouTube και χιλιάδες εξώφυλλα και σχόλια στα μέσα ενημέρωσης σε απευθείας σύνδεση και για τα κοινωνικά δίκτυα.
Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης έχει ως στόχο να σπάσει το εμπάργκο των μέσων ενημέρωσης που επιβάλλεται από τη Rosia Montana Gold Corporation και, επίσης, να απαντήσει στην ανάγκη για ενημέρωση του κοινού όσον αφορά τους κινδύνους και την ματαιότητα του χρυσού στην εκμετάλλευση Rosia Montana.
Σχεδόν 6 χρόνια προσπάθεια έχει γίνει για να υποστηρίξουν αυτή την εκστρατεία. Περισσότερα http://rosiamontana.org/en/

1 σχόλιο: