Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Έφυγε ο Ευθύμης ΠαπαδημητρίουΈφυγε από κοντά μας ένας μοναδικός άνθρωπος, ιδρυτικό μέλος του Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς: διανοητής και ακτιβιστής, ιδρυτικό μέλος και στη συντακτική επιτροπή του Δαίμωνα της Οικολογίας και του περιοδικού Οικοτοπία, ο Ευθύμης Παπαδημητρίου, πέθανε σήμερα Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012. Ο Ευθύμης Παπαδημητρίου ήταν ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Σπούδασε αρχικά Νομικά και Πολιτικές επιστήμες, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία και Ιστορία, στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, του οποίου έγινε διδάκτορας και επιστημονικός συνεργάτης. Πολυδιάστατος και αεικίνητος, συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα και στο γερμανικό και ελληνικό αντιπολεμικό κίνημα, στο οικολογικό κίνημα, σε αυτοδιοικητικές κινήσεις, σε επιτροπές και σε ομάδες για τον πολιτισμό και το περιβάλλον μέχρι σήμερα. Αρθρογραφούσε επί χρόνια σε ελληνικά και ξένα έντυπα για θέματα φιλοσοφίας και οικολογίας και είχε εκδώσει βιβλία. Διοργάνωσε και συμμετείχε σε συνέδρια, πλήθος διαλέξεων και ομιλιών ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε κινητοποιήσεις, υποκινούσε και υποστήριζε ενεργά συλλογικές προσπάθειες είτε αφορούσαν τη γειτονιά είτε τον πλανήτη. Μάχιμος και πάντα παρών στους κοινωνικούς αγώνες, αισιόδοξος και ακτινοβόλος, ο Ευθύμης Παπαδημητρίου αφήνει πολύτιμη κληρονομιά σε όσους τον γνώρισαν μια ξεχωριστή στάση ζωής που κράτησε μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Δέσποινα Σπανούδη

φωτογραφίες από το σημείωμα στο Οικόπολις : Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο φίλος, ο σύντροφος, ο Πανεπιστημιακός, ο αγωνιστής, ο αντικαπιταλιστής Οικολόγος, ο αυτοδιοικητικός Ευθύμης Παπαδημητρίου
Διαβάστε ΕΔΩ τμήμα του επιστημονικού του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου