Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς και ομόφωνη ανακοίνωση των παρατάξεων

Με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, υπό κατάληψη είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Βοιωτία, την Ευρυτανία και από σήμερα και στην Φθιώτιδα. Αύριο συγκαλούνται συνελεύσεις σε Εύβοια και Φωκίδα προκειμένου να γενικευτούν οι κινητοποιήσεις. Ως Αυτοδιοικητικό κίνημα είχαμε ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έμπρακτη αντίσταση στις μεθοδεύσεις που ουσιαστικά καταργούν το ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών. Σήμερα τελικά σε σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκε τελικά με καθυστέρηση ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/11 με θέμα τις επιπτώσεις από το μνημόνιο 3 και ταυτόχρονα η στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων. Η εκπρόσωπος του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Δέσποινα Σπανούδη, πρότεινε στην συνέλευση των εργαζομένων που ήταν σε εξέλιξη στο ίδιο κτίριο, να συμμετέχουν και εκπρόσωποί τους στην σύσκεψη, οι οποίοι μετέφεραν τις διεκδικήσεις τους και συμφώνησαν με την κοινή ανακοίνωση που είναι η ακόλουθη:
"Στο Γραφείο του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά συνεκλήθη εκτάκτως σύσκεψη των Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις επιπτώσεις του Ν. 4093/12 στην Περιφέρεια. Επίσης παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Π.Σ , Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των εργαζομένων της Περιφέρειας. Στην σύσκεψη αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Eκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων ( ΔΕ-ΙΔΑΧ)
Λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό , ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη.
Ο νόμος 4093/12 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο « πλήγμα » στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.
Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.
«Ακρωτηριάζεται» ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με την διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.
Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ( ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011-2012.
Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.
Για όλους αυτούς τους λόγους συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλύπτουμε πολιτικά- νομικά- και διοικητικά τον αγώνα των εργαζομένων της Περιφέρειας.
Συγκαλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε Ειδική Συνεδρίαση την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 11: 30πμ. στην  αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αινιάνων 6 με θέμα: Επιπτώσεις από την εφαρμογή του Ν. 4093/12 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας   ( Διαθεσιμότητα – Απολύσεις – Παρατηρητήριο – Επίτροπος κλπ)."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου