Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η πόλη της Λαμίας μπαίνει για τα καλά στις κινητοποιήσεις μιας και μετά την κατάληψη που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Λαμιέων και την κατάληψη των εργαζομένων στα ΤΕΙ Λαμίας , κατάληψη θα πραγματοποιήσουν αύριο οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Λαμία καλώντας τον Περιφερειάρχη να συνταχθεί με τα αιτήματά τους και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση με έκτακτη συνεδρίαση του.
Μετά την σύσκεψη των Δ.Σ. ακολούθησε συνέλευση των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας που επιβεβαίωσε τις αποφάσεις των κινητοποιήσεων.
Ο συντονισμός των αγώνων είναι το επόμενο βήμα.
Τσιάμης Αποστόλης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λαμία στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες Στερεάς Ελλάδος.

Η Ανακοίνωση των Συλλόγων:...



«Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
 
Τα Δ. Σ. των Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από σύσκεψη στη Λαμία στις 14-11-2012 στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Δ.Σ και  της Γ.Σ της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία συλλόγων αιρετών περιφερειών Ελλάδος) , αποφάσισαν να αντισταθούν στην απόλυση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου ΔΕ Διοικητικού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Μαζί με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες Περιφέρειες , τους Δήμους και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εργασία που χτυπιέται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτοί που νομοθετούν την διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ακολουθούν την ίδια πολιτική και στο δημόσιο έχοντας σαν μόνο στόχο την εξεύρεση χρημάτων για τους ντόπιους και τους ξένους τοκογλύφους και όχι τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Εμείς σαν εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν δεχόμαστε να χρηματοδοτήσουμε με την απώλεια της εργασίας μας τους οικονομικά ισχυρούς και αυτούς που θέλουν να μας καταστήσουν σκλάβους.


Μαζική η συνέλευση στην Λαμία
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

Αποκλεισμό των κεντρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας για να εμποδίσουμε την εφαρμογή του Νόμου και συντονισμό με άλλες υπηρεσίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, από Πέμπτη 15-11-2012 έως και Παρασκευή 16-11-2012, για να εμποδίσουμε την εφαρμογή του Νόμου και συντονισμό με άλλες υπηρεσίες σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να πάρουν θέση υπέρ των εργαζομένων, να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να καλύψουν πολιτικά και διοικητικά τις αποφάσεις των εργαζομένων της περιφέρειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου