Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Συναντήσεις με συναγωνιστές στα μέτωπα της Φθιώτιδας : ΛΑΡΚΟ, Τραγάνα, Αγ.Κων/νος, Οίτη-Σπερχειός –Μαλλιακός

Σε μια ιδιαίτερα δημιουργική συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζόμενων και τον διοικητικό δ/ντη της ΛΑΡΚΟ, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και από κοντά την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές δημόσιες επιχειρήσεις. Όπως όλοι κατήγγειλαν, η κακοδιαχείριση και η καταλήστευση της ΛΑΡΚΟ, είχε ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση της επιχείρησης. Τα εργατικά δυστυχήματα και οι σοβαρές περιβαλλοντικές παραβάσεις μαζί με την ανυπαρξία οποιουδήποτε μέτρου για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση και τελικά την διάλυση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που αποτελεί μαζί με τα μεταλλείας της σημαντικό τμήμα του εθνικού πλούτου.
Με την επιτροπή κατοίκων κατά των διοδίων στην Τραγάνα ήταν η επόμενη συνάντηση αφού περάσαμε χωρίς να πληρώσουμε το ιδιωτικό χαράτσι που επιβάλλεται σε νέους σταθμούς διοδίων που διαρκώς πολλαπλασιάζονται.
Στον Άγ. Κωνσταντίνο συναντήσαμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που μας εξέφρασε την αγανάκτηση όλων των κατοίκων του οικισμού για τις κακοτεχνίες στην ΠΑΘΕ που δημιουργούν διαρκή πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές καθώς και για την ανάγκη να κατασκευαστεί εκ νέου ο δρόμος του οικισμού που είχε μόλις πριν λίγα χρόνια κατασκευαστεί.
Τέλος με τον όμιλο Φίλων του Δάσους στη Λαμία, συζητήσαμε τα κρίσιμα προβλήματα στο ενιαίο σύστημα Οίτης -Σπερχειού –Μαλλιακού και τις μεγάλες ευθύνες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας για την διόγκωση των προβλημάτων αυτών.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν :
Δέσποινα Σπανούδη υποψήφια περιφερειάρχισσα Στερεάς Ελλάδας
Βάσω Λέβα υποψήφια αντι περιφερειάρχισσα Φθιώτιδας
Κώστας Ντούτσικος, Χρήστος Πολύμερος, Τάκης Οικονόμου υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλα μέλη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς
Για την επικοινωνία:
γραφείο τύπου
τηλ.: 6981036906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου