Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Σε παράσταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Φωκίδας καλεί το Αυτοδιοικητικό Κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Σήμερα 15 Δεκέμβρη, είναι η ημέρα που οι εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα την αντίθεση τους στην ισοπέδωση κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος που οδηγεί σε γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση.

Αυτή την ημέρα διάλεξε ο Νομάρχης Φωκίδας για να συγκαλέσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όχι για να διεκπεραιώσει κάποιες διοικητικές και τυπικές υποχρεώσεις του, δεκαπέντε μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του, αλλά προκειμένου να λάβει αποφάσεις και να γνωμοδοτήσει για θέματα που θα καθορίσουν δραματικά τη ζωή του τόπου τα επόμενα χρόνια.

Σε μια επιχείρηση «σκούπα» συγκαλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο με 12 γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εκμετάλλευση και ερευνητικές εργασίες κοιτασμάτων βωξίτη και τα 4 γνωμοδοτήσεις επί Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για σοβαρές επεμβάσεις που αφορούν μια τεράστια περιοχή της Φωκίδας. Είναι μια αντιδεοντολογική και προκλητική ταυτόχρονα ενέργεια, που προκαταλαμβάνει τα νέα αιρετά δημοτικά και περιφερειακά όργανα.

Κινήσεις πολιτών της περιοχής διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την μεθόδευση.
Συμμετέχουμε στον αγώνα τους και καλούμε την Τετάρτη 15/12/2010 στις 5:00 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου για παράσταση διαμαρτυρίας.

1 σχόλιο:

  1. Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης συντάσσεται με τις ενστάσεις και αντιρρήσεις των φορέων και συλλόγων της Φωκίδας και Στερεάς Ελλάδας
    αναφορικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φωκίδας.

    Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όποια συζήτηση και λήψη αποφάσεων την κρίσιμη αυτή περίοδο, χωρίς την απαραίτητη συναίνεση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εν όψει και των αλλαγών απο 1ης Ιανουαρίου 2011 σε Δημοτικές Αρχές και Περιφέρεια.

    Συνυπογράφουμε επομένως, την άμεση αναστολή της όποιας λήψης αποφάσεων απο το Νομαρχιακό Συμβούλιο μέχρις αναλήψεως των καθηκόντων των νέων Δημοτικών Συμβούλων, των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδος, του Περιφερειάρχη και των νέων Συμβούλων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

    Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010
    Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης
    Γιώργος Πετσωτάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή