Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Χημικά στο Σύνταγμα, άσφαιρα στη Χαλκίδα....

Με την συνήθη τακτική των εκάστοτε κυβερνώντων,  ο κ. Μπουραντάς θέλησε να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις από την "ωραία ατμόσφαιρα" του αναβληθέντος περιφερειακού συμβουλίου, κάνοντας ένα αντιπερισπασμό:
http://eviapost.blogspot.com/2011/06/blog-post_5208.html
Η πιο ειλικρινής απάντηση θα ήταν " εδώ καράβια χάνονται..." .
Η πλήρης απάντηση που στείλαμε τελικά ήταν η ακόλουθη:
30/6/2011

Δεν συμμετείχαμε στο περιφερειακό συμβούλιο, γιατί διαφωνούμε με την συστηματική απογύμνωση του από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο και την μετατροπή του σε τυπικό γραφειοκρατικό όργανο. Η πρακτική αυτή είναι περιφρονητική για τα κρίσιμα προβλήματα των πολιτών και ανάξια για ένα αιρετό όργανο που τόσο διαφημίστηκε από την παράταξη του κ.Μπουραντά.

Σχετικα με την κατηγορία ότι απουσίασα προκειμένου να μην υποχρεωθώ να πάρω θέση, ξεκαθαρίζω ότι θεωρώ εύλογο να εξεγείρονται οι πολίτες όταν ισοπεδώνονται και υποχρέωση των εκλεγμένων να αντισταθούν σε αυτή την ισοπέδωση. Και αν πράγματι οι διαμαρτυρόμενοι ήταν λίγοι, ας μην απατάται ο κ. Μπουραντάς: πρόκειται μάλλον για αποτέλεσμα της απόστασης και της αδιαφορίας των πολιτών για το περιφερειακό συμβούλιο. Εαν αυτό επιδιώκει η περιφερειακή αρχή, τότε πράγματι βρίσκονται σε καλό δρόμο. Εξαλλου αν όσοι διαμαρτύρονται γίνουν περισσότεροι, δεν έχουν παρά να καλέσουν την αστυνομία. Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη, την εφαρμόζει με ιδιαίτερη αγριότητα η κυβέρνηση στο Σύνταγμα και είναι μονόδρομος για όσους διαλύουν την κοινωνία και μοιράζουν τα κομμάτια.

Δέσποινα Σπανούδη

Επισήμανση: Παρακαλούμε τους συμβούλους να μας αναγνωρίσουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και να μην επιχειρούν να αλλάξουν την ταυτότητα μας με όρους όπως «ανανεωτική αριστερά» ή «οικολόγοι» ή οποιονδήποτε άλλο όρο ταύτισης με συγκεκριμένα ρεύματα ή χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου