Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΖΟΥΜΕ ΖΟΦΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Οι Νέοι Πράσινοι θέλουμε να καταγγείλουμε την κατάφορα άδικη σύλληψη του Φώτη Δήμου, ο οποίος συνελήφθη άνευ λόγου στην απεργία της 11ης Μαΐου την ώρα που διαδήλωνε ειρηνικά.
 Οι αστυνομικοί βέβαια φρόντισαν να «βρούνε» λόγο, φορτώνοντάς του τσάντα γεμάτη μολότοφ η οποία δεν του ανήκε, καθώς υπάρχουν φωτογραφίες και μαρτυρίες που αποδεικνύουν πως δεν έφερε καμία τσάντα.
Τώρα ο 21χρονος διανύει την 27η ημέρα του στις φυλακές και με δική του επιστολή δηλώνει ρητά πως είναι κατά της βίας καθώς επίσης και πως υπήρξε εθελοντής αιμοδότης στο συμβάν της 3ης Μαρτίου που σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί.
Αναρωτιόμαστε πως η Αστυνομία μπορεί τόσο ξεδιάντροπα να υποθηκεύει το μέλλον ενός νέου ανθρώπου.
Θέλουμε να καταγγείλουμε την κρατική καταστολή η οποία είναι χειρότερη από όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις και χρησιμοποιεί απροκάλυπτα και αποτρεπτικά την εξουσία για να φοβίζει και να τρομοκρατεί τους ελεύθερους πολίτες από το να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν δικαιωματικά.
Καταδικάζουμε ακόμα τις γνωστές μεθόδους της αστυνομίας να δημιουργεί θύτες όπως η περίπτωση του Μάριου Ζέρβα, τα “πράσινα παπούτσια”, το παιδί με την πιζάμα, της γνωστής ζαρντινιέρας και άλλες στις οποίες η παράλογη και άδικη δίωξή τους ήταν βασισμένες σε μαρτυρίες αστυνομικών. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα αποδείχτηκε περίτρανα η αθώωση του Αυγουστίνου Δημητρίου που ποτέ δε του ζητήθηκε συγνώμη αλλά και κανένας αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε!
Ζητούμε άμεση αποφυλάκιση του Φώτη Δήμου και ανάληψη ευθυνών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών.
Νέοι Πράσινοι
Για περισσότερες πληροφορίες: Χριστίνα Κοττώρη 6974 349525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου