Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

Ψήφισμα -ανοιχτή επιστολή τοιχοκόλλησαν οι συγκεντρωμένοι στα γραφεία των βουλευτών Βοιωτίας στη Λιβαδειά

Στη σημερινή συγκέντρωση του ΕΚΛιβαδειάς, η τοποθέτηση της περιφερειακής σύμβουλου Δέσποινας Σπανούδη :
 "Δύο μεγάλες αλλαγές έχουν συμβεί από την προηγούμενη συγκέντρωση: Η μια  το νέο ακόμη πιο βάρβαρο μνημόνιο. Η δεύτερη ότι οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους γεμίζοντας τις πλατείες. Χωρίς κομματικές διαιρέσεις που στηρίζουν το σύστημα και διαιωνίζουν την εκμετάλλευση. Αλλά με ριζοσπαστικά πολιτικά αιτήματα όπως "δημοκρατία", "αυτονομία",  "συμμετοχή". Η κοινωνία βράζει στην Έλλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Αν το μεσοπρόθεσμο δεν περάσει τότε όλα είναι ανοιχτά και όλα μπορούν να συμβούν.
Χθες έγινε συνάντηση φορέων για το νοσοκομείο. Είναι καθαρό: οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ψηφίζουν για να μην έχουμε Νοσοκομείο, Πανεπιστήμιο, για να κλείσουν και άλλα σχολεία, να πουληθεί όση περιουσία έχει απομείνει, να πουληθούν αγαθά πρώτης ανάγκης όπως το νερό, το ρεύμα ακόμη και τα σκουπίδια. Ψηφίζουν για να αποθησαυρίζουν εγχώριοι και παγκόσμιοι κερδοσκόποι και μεγαλοκαρχαρίες. Και γνωρίζουμε όλοι ότι τα μνημόνια δεν γίνονται για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά ένα χρέος που δεν είναι δικό μας. Ας μείνουμε σήμερα και κάθε μέρα στις πλατείες όσο μπορούμε περισσότερο. Και ας στείλουμε ένα ψήφισμα - μήνυμα στους βουλευτές του νομού: όσοι στηρίξουν το μνημόνιο θα είναι για μια ακόμη φορά υπεύθυνοι για την ισοπέδωση του τόπου."

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς  κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα που τοιχοκολλήθηκε στα γραφεία των βουλευτών Βοιωτίας κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Λιβαδειάς:


«Παρά τις διαμαρτυρίες μας να μη ψηφίσετε το μνημόνιο, διότι ήταν βέβαιη η αποτυχία του και το μόνο που θα έφερνε ήταν η φτώχια και η δυστυχία για τους εργαζόμενους, εσείς δεν μας ακούσατε. Σήμερα ένα χρόνο μετά αποδείχθηκε περίτρανα ότι είχαμε δίκιο», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα.
Και συνεχίζει: «Το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση είναι η χαριστική βολή στους ήδη ετοιμοθάνατους Έλληνες εργαζόμενους. Ακόμα και η τρόικα στην τελευταία έκθεσή της αμφιβάλλει για την επιτυχία του νέου μνημονίου».
Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι τονίζουν επίσης ότι είναι βέβαιο πως «όσους φόρους να βάλεις στους μη έχοντες δεν πρόκειται να τους εισπράξεις γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να τους πληρώσουν».
Καταλήγοντας καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο για «να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα» χωρίς «να αντιμετωπίζουν πρόβλημα από την κοινωνία» και τονίζουν: «Εάν έχετε ίχνος σεβασμού στους πολίτες που σας έστειλαν για εκπροσώπους στη Βουλή των Ελλήνων πρέπει να αντιδράσετε. Εσείς πρέπει να ενδιαφέρεστε μόνο για το λαό και όχι για τους τοκογλύφους – δανειστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου