Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

48ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ 18-19/9 , οι κινητοποιήσεις γενικεύονται

Τα πανό του αγώνα ξανά στα κάγκελα.
Αυτήν την φορά δεν είμαστε μόνοι μας
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στη Γενική Συνέλευση της 16ης Σεπτεμβρίου 2013 αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ από την οποία ζητάμε να συνεχίσει τους αγώνες και να συντονίσει τις απεργίες έτσι ώστε οι συμβολικές κινητοποιήσεις να μετατραπούν σε αγώνες διαρκείας.
Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει καμία απόλυση-διαθεσιμότητα στο στενό κι ευρύτερο δημόσιο τομέα, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
Ειδικότερα για τους συναδέλφους του ΤΑΣ ζητάμε να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα και να μην απολυθούν αλλά να επιστρέψουν στις υπηρεσίες μας γιατί αποτελούν βασική προϋπόθεση  για την εύρυθμη συνέχισης λειτουργίας τους....

Εναντιωνόμαστε στη συρρίκνωση και εκχώρηση δημοσίων υπηρεσιών και λειτουργιών. Η σχεδιαζόμενη αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών της Περιφέρειας φέρνει περικοπές αρμοδιοτήτων και μετακινήσεις υπαλλήλων εντός ή εκτός Περιφέρειας.
·       Όχι στις απολύσεις/διαθεσιμότητες που επιβάλλουν η τρόικα και τα μνημόνια.
·       Λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, σε διαφόρου τύπου ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης.
·       Όχι στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, στα χαράτσια και στις φοροεπιδρομές.
·       Όχι στην εξαθλίωση της κοινωνίας, ναι στο δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή.
·       Ζητάμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια και κοινωνικά ασφάλιση για όλους.
·       Ζητάμε από την Ομοσπονδία μας ΟΣΥΑΠΕ να συντονιστεί με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες του δημοσίου που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να πιέσει την ΑΔΕΔΥ προς την κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες διαρκείας.
Εισηγούμαστε:
48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με γενικές συνελεύσεις των συλλόγων και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τη δεύτερη μέρα για αποτίμηση της πορείας του αγώνα.
Συνάντηση των ΔΣ των συλλόγων της Περιφέρειας για να αντιμετωπίσουμε μαζί το ζήτημα της αξιολόγησης και αναδιοργάνωσης των δομών της Περιφέρειας.
Συνεννόηση και συντονισμό με τους υπόλοιπους συλλόγους εργαζομένων και συλλόγους κοινωνικών ομάδων της περιοχής που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με μας για οργάνωση κοινών δράσεων και συγκεντρώσεων.
Συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα τους.
Συγκεντρωνόμαστε το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του διοικητηρίου
Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου