Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο φασισμός μέσα μας


Προβολή ταινίας για τον φασισμό


Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, την ΕΛΜΕ Βοιωτίας και την Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς,  σας καλούν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στον κινηματογράφο ΦΙΛΙΠΠΟΣ (είσοδος ελεύθερη) να παρακολουθήσετε την κινηματογραφική ταινία «ΤΟ ΚΥΜΑ» του Dennis Gancel που βασίζεται σε ένα αληθινό πείραμα με απρόσμενα αποτελέσματα.

Υπόθεση: Όταν συνειδητοποιεί, ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας της Ιστορίας, προκαλούν αφόρητη ανία στους μαθητές του, ένας νεαρός καθηγητής, προτείνει την εφαρμογή ενός ιδιότυπου πειράματος, που προβλέπει συγκρότηση μιας ελίτ με μυστικούς κώδικες, σκληρή πειθαρχία και υψηλούς στόχους. Οι μαθητές θα οδηγήσουν το πείραμα σε απόλυτη επιτυχία και χωρίς να το καταλάβουν, θα αρχίσουν να υποκύπτουν στη διακριτική γοητεία του φασισμού.
…………………………………………………………………………………………..........................

Η Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς ξεκίνησε από πολίτες που αντιδρούν στον εκφασισμό που προωθείται στο όνομα της δήθεν προάσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων και της  «εθνικής καθαρότητας» αλλά με πραγματικό στόχο τους αγώνες της κοινωνίας ενάντια στην εξαθλίωση.  
Με το πρόσχημα της προάσπισης της ασφάλειας, της απονομής ευθυνών για την κρίση και της επίδειξης δύναμης, φασιστικές και εγκληματικές πρακτικές αποκτούν απήχηση στα πιο ευάλωτα στρώματα και τη νεολαία.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες να αντισταθούμε και να απομονώσουμε αυτούς που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών για να περάσουν τις φασιστικές τους προσδοκίες.


Λιβαδειά, 24 Οκτωβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου