Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση αποδοχής του καθεστώτος των διοδίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

25/02/2011, Δελτίο Τύπου

Παρά το σκάνδαλο με την παραχώρηση της εθνικής οδού σε εταιρείες που αυξάνουν διαρκώς τους σταθμούς και τα τέλη διοδίων, παρά το διογκούμενο πανελλαδικό κίνημα και τη γενικευμένη οργή των κατοίκων της Στερεάς, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Η πρόταση του περιφερειάρχη που υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, είναι ουσιαστικά μια απόφαση αποδοχής του ισχύοντος καθεστώτος. Δεν αποδέχθηκαν την πρόταση μας να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες κατά των συμβάσεων παραχώρησης και σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δηλωθεί έμπρακτα συμπαράσταση.

Οι πολίτες που αγωνίζονται διεκδικούν την κατάργηση των συμβάσεων, ιδιαίτερα αφού πρόκειται για δρόμους κατασκευασμένους με δημόσιες δαπάνες. Είμαστε ίσως η μοναδική χώρα της Ευρώπης που πληρώνουμε ταυτόχρονα διόδια και τέλη κυκλοφορίας. Ο εμπαιγμός και η δυσβάσταχτη καθημερινότητα εξοργίζουν τους πολίτες, που θα διεκδικήσουν με δυναμικό τρόπο τη δικαίωσή τους, δυστυχώς χωρίς την υποστήριξη του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6973607585, 6972850659

Το παρακάτω ρεπορταζ, παίχθηκε στην ΝΕΤ, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου :


Διόδια… όταν η μπάρα πέφτει στα κεφάλια μας from Kouti Pandoras on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου