Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Επερώτηση για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τις παραπαίουσες υποδομές υγείας σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με βασικούς υπεύθυνους το τοπικό αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα εξουσίας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, χρονίζει η υπόθεση του νέου νοσοκομείου. Αποδείχθηκαν διαχρονικά πολιτικά ανίκανοι να διαχειριστούν μια δέσμευση και εξαγγελία τριών Πρωθυπουργών της Χώρας, που θεμελιώθηκε (!) από δύο Υπουργούς.

Τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν δύο θέματα: κατά πρώτον οι παραλείψεις των αρμοδίων και οι ελλείψεις του επενδυτικού φακέλου, υποχρέωσαν την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ να απεντάξει το έργο από αυτή την προγραμματική περίοδο. Ταυτόχρονα υπήρξε εμπλοκή ως προς την ιδιοκτησία και την παραχώρηση του οικοπέδου.

Το πρόβλημα του νέου Νοσοκομείου είναι ζωτικής σημασίας για ένα νομό 220.000 κατοίκων, με τεράστιες αποστάσεις και ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο. Οι ανάγκες για υπηρεσίες υγείας σε τριτοβάθμιο επίπεδο είναι μεγάλες και ο λαός της Εύβοιας είχε αποθέσει τις ελπίδες του στο νέο Νοσοκομείο που του υπόσχονται εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια οι εκπρόσωποί του στην τοπική και κεντρική εξουσία.

Ανάλογα θέματα εμφανίζονται για την βελτίωση των υποδομών και του εξοπλισμού, αλλά και την υποστελέχωση και την έλλειψη προμηθειών στα νοσοκομεία Λαμίας, Καρπενησίου, Κύμης, Λιβαδειάς, Άμφισσας, Θήβας και στα Κέντρα Υγείας.

Ερωτάται ο περιφερειάρχης:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας ;

2. Τι προτίθεται να πράξει για την διεκδίκηση της στελέχωσης και την αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης γίνονται ολοένα και πιο αναγκαίες για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας;
Δέσποινα Σπανούδη
18/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου