Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οπισθοχώρησε το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση στο Λαρνάκι Ιτέας

Με την μαχητική παρουσία δεκάδων πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιχειρούμενη ανανέωση της παραχώρησης σε μεταλλευτική εταιρεία (S&B) του κόλπου Λαρνάκι (Ποιος θα αποφασίσει για το Λαρνάκι Ιτέας, αν όχι οι κάτοικοι της περιοχής; ) συζήτησε εχθές το Λιμενικό Ταμείο.
Οι πολίτες της Ιτέας και οι εκπρόσωποι της κίνησης "Πολίτες στο Προσκήνιο", και του "Αυτοδιοικητικού κινήματος" απαίτησαν η απόφαση για τη μίσθωση  να ληφθεί ανοιχτά και με διαφάνεια και τόνισαν ότι πρέπει να συνυπολογισθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος, οι παράνομες επιχώσεις στη θάλασσα, η φυσιογνωμία και η ανάπτυξη της περιοχής που δεν είναι δυνατό να βασίζεται αποκλειστικά στις εξορύξεις.
Παράλληλα έγιναν και καταγγελίες για το γεγονός ότι ενώ οι αυξήσεις που έγιναν για τους καταστηματάρχες της παραλίας της Ιτέας ήταν δυσβάχταχτες σε ποσοτό 60%, για την μεταλλευτική εταιρεία προτάθηκε το ίδιο μίσθωμα!
Κατόπιν αυτών δεν λήφθηκε  απόφαση και ζητήθηκαν να κατατεθούν προτάσεις για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου