Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ακυρώθηκε από τους κατοίκους, η πρώτη απόπειρα για τον ΧΥΤΑ στη Μακρακώμη




Μόλις λίγες ημέρες μετά τη συζήτηση που διοργανώσαμε για τη  διαχείριση των απορριμμάτων , επιχειρήθηκε η έναρξη γεωτρήσεων στον χώρο του σχεδιαζόμενου ΧΥΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γεωτρήσεις έπρεπε να είχαν προηγηθεί στο στάδιο της επιλογής του χώρου για να αποδειχθεί η καταλληλότητα  του  ή όχι. Οι κάτοικοι έσπευσαν και σταμάτησαν τα γεωτρύπανα. Κατά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης είχε αποφασισθεί να κατατεθεί το παρακάτω αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο , το οποίο υπογράφηκε από όλους τους παριστάμενους:
Προς : 1. τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ.Περγαντά

2. τον Πρόεδρο του Περιφερ. Συμβουλίου, Δ.Τυμπλαλέξη
Κοινοποίηση:
1. Περιφερειακούς Συμβούλους Στερεάς 2. Μ.Μ.Ε.
Αίτημα
Μετά από συνάντηση- συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης στις 29/09/2011 και ενόψει του σχεδιαζόμενου ΧΥΤΑ κεντρικής Φθιώτιδας σε θέση ακατάλληλη, που επιλέχθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα,
οι παρακάτω υπογράφοντες ζητάμε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της αναζήτησης βιώσιμης λύσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και ελπίζουμε να στηρίξετε το αίτημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου