Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Αποδοκιμάζονται οι μεθοδεύσεις για την εκχώρηση της Βόρειας Εύβοιας στην ΤΕΡΝΑ, αλλά η Περιφέρεια κωφεύει

Δικαίωση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας και ταυτόχρονα αποδοκιμασία των χειρισμών της Περιφέρειας και των Υπουργείων στην υπόθεση της ΒΙΠΕ της Βόρειας Εύβοιας αποτελεί έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Στο σημαντικό αυτό ντοκουμέντο αναλύονται οι κίνδυνοι, οι ασάφειες και τα προβλήματα γύρω από την επιχειρούμενη ΒΙΠΕ της ΤΕΡΝΑ, ενώ επισημαίνεται ότι ο φάκελος της εταιρίας είναι «απολύτως ελλιπής», κακώς διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια «κακώς έσπευσε να γνωμοδοτήσει».

Επιβεβαιώνεται η σπουδή των συναρμόδιων υπουργείων όσο και των περιφερειακών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να παραδώσουν άνευ όρων σε εθνικούς εργολάβους την τύχη της Β. Εύβοιας.
Το θέμα επανέφερε στην χθεσινή Επιτροπή Περιβάλλοντος η Δέσποινα Σπανούδη, ρωτώντας αν η επιτροπή προτίθεται να επανεξετάσει την στάση της και να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, επιχειρήθηκε να κλείσει το θέμα με την επίκληση της τυπικής διαδικασίας.
Φαίνεται ωστόσο ότι τα σχέδια τους θα βρουν ισχυρή αντίσταση, όσο οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν το μέλλον τους από την αυθαιρεσία και τον τόπο τους από την υποβάθμιση.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου