Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

"Το μνημόνιο μας διώχνει απο την Αθήνα, τα μεταλλεία μας διώχνουν απο τα χωριά μας."

Νέες διερευνητικές γεωτρήσεις ξεκινούν στην Γκιώνα και για τον λόγο αυτό πραγματοποιείται Γενική Συνέλευση των δύο Κοινοτήτων Στρώμης και Πανουργιάς και καλούνται και τα γειτονικά χωριά :

Το Σάββατο 29/10/2011 και ώρα 11:00 στη πλατεία της Τοπ. Κοιν. Στρόμης οι Πρόεδροι Τοπ.Κοιν. Στρώμης και Πανουργιάς συγκαλούν κοινή Γενική Συνέλευση των δύο Κοινοτήτων με θέμα ¨Συζήτηση και λήψη αποφάσεων μετά την έγκριση διενέργειας διερευνητικών γεωτρήσεων από την μεταλλευτική εταιρεία ΕΛΜΙΝ ΑΕ εντός των διοικητικών ορίων των κοινοτήτων μας¨
Το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τύχη του τόπου και αφορά το Νομό Φωκίδας στο σύνολο του. Κινδυνεύουν πλέον άμεσα η δημόσια και ιδιωτική περιουσία όλων μας καθώς και το φυσικό περιβάλλον από υποβάθμιση, εκποίηση, αφανισμό. Το Πολιτιστικό Κέντρο Στρώμης, εκτιμά ότι πέραν και της απαραίτητης παρουσίας της Καλοσκοπής και των διπλανών χωριών, η παρουσία δημοτών, εκπροσώπων Συλλόγων και εκπροσώπων απο ολόκληρο το Δήμο Δελφών και Δωρίδας είναι απαραίτηση για τη στήριξη των θέσεων και τη διαμόρφωση των αποφάσεων που θα ληφθούν, οι οποίες θα πρέπει να έχουν συλλογικό και Παμφωκικό χαρακτήρα.

Η συζήτηση αφορά την :[ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ αρ. πρωτ. οικ :131587/2386/20.09.2011
Θέμα: "Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων από την εταιρεία "ΕΛΜΙΝ Α.Ε." σε θέσεις εντός των ισχυουσών Ο.Π. 254, 255, 256, 257, 292, 318A, 318B και 286 της ευρύτερης περιοχής της Γκιώνας και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δελφών (τέως Δήμου Καλλιέων, Γραβιάς και Αμφίσσης Νομού Φωκίδας) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας"]
Αν δεν ανακληθεί η απόφαση αυτή άμεσα, το λόγο έχουν τα γεωτρύπανα και οι μπουλτόζες και αμέσως μετά τα "θηρία" των μεταλλείων που δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο : ούτε δάσος, ούτε νερά, ούτε χωράφια, ούτε βοσκοτόπια ούτε οικισμούς. Σε λίγο τίποτα δεν θα μας κραταέι στον τόπο μας. Το μνημόνιο μας διώχνει απο την Αθήνα, τα μεταλλεία μας διώχνουν απο τα χωριά μας. Ας σκεφτούμε όλοι που θα βρούμε καταφύγιο σε λίγα χρόνια όταν η Φωκίδα θα είναι κρανίου τόπος?
Κατόπιν συνεννοήσεως με την Πρόεδρο του Τοπ.Κοιν. Στρώμης, διευρύνεται το κάλεσμα και απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν. Σας περιμένουμε λοιπόν στη Στρώμη 29/10/2011 και ώρα 11:00 στη πλατεία του χωριού.
Γιώργος Πετσωτάς
Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Στρώμης, κιν. 6944358824

1 σχόλιο:

  1. "Το μνημόνιο μας διώχνει από την Αθήνα, τα μεταλλεία μας διώχνουν από τα χωριά μας."

    ΑΛΛΑ και στη Σκύρο η Δημαρχιακή επιτροπή το δημοτικό συμβούλιο ΚΑΙ ο Δήμαρχος ο ίδιος κάνουν πλάτες σε καταπατητές της δημοτικής χορτονομής, οι οποίοι μάλιστα ζητούν και νταβατζηλίκη 6000 ευρώ το στρέμμα για να σου επιτρέψουν να καλλιεργήσεις το χωράφι σου, οπότε μια διέξοδος υπάρχει αυτή τις κατοχής να πεθάνεις από την πείνα!

    Βέβαια οι θεματοφύλακες της μνήμης του Κιλελέρ (ΚΚΕ) που αδράχνονται με τη μνήμη των νεκρών τα κουκιά των ψηφοφόρων τους ποσώς τους ενδιαφέρει, ακόμα κι αν οι καταπατητές το δηλώνουν και δημόσια, υποδεικνύοντας κι άλλους συνεργούς στη σκυταλοδρομία των διαπλεκόμενων μέχρι το νήμα της χρεωκοπίας!

    Με λίγα λόγια ο καθένας εναντίων όλων, κι όλοι μαζί εναντίων του καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή