Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για την Υγεία


Από τις συλλογικότητες Λαμίας:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ & ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ!
 Την τελευταία διετία, με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, βιώνουμε μια πρωτοφανή βαρβαρότητα: την ίδια στιγμή που οι υγειονομικές ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού αυξάνονται λόγω της τραγικής επιδείνωσης των όρων επιβίωσης (ανεργία 20-30%, χρεοκοπία των νοικοκυριών με το 48% του πληθυσμού να ζει σε περιβάλλον φτώχειας και το 28% κάτω από το όριο της φτώχειας) και αυξάνεται έως και 30% η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, οι κατοχικές μνημονιακές κυβερνήσεις κάνουν ό,τι μπορούν για την πλήρη κατεδάφιση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
Έτσι, μετά τη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ
και την ιδιωτικοποίηση υποστηρικτικών λειτουργιών του (σίτιση, φύλαξη, καθαριότητα, κλπ), επιταχύνεται η κατεδάφισή του με την επιβολή νέων βάρβαρων μέτρων μετά το Μνημόνιο: δραστική περικοπή λειτουργικών δαπανών, απογευματινή ιδιωτική λειτουργία νοσοκομείων, εισιτήριο-χαράτσι των 5 ευρώ, πληρωμή από τους ανασφάλιστους (30% του πληθυσμού) όλου του κόστους εξετάσεων και νοσηλείας, πληρωμή και από τους ασφαλισμένους πολλών πράξεων και εξετάσεων, κατάργηση χιλιάδων κλινών-τμημάτων-νοσοκομείων-μονάδων ψυχικής υγείας-οργανισμών για εξαρτημένους-προνοιακών δομών, κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων προσωπικού, μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση υγειονομικών, παραχώρηση 600 λινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, τεράστια αύξηση του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου, περικοπή επιδομάτων-συντάξεων-παροχών ασθενών, επιδείνωση υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τον ΕΟΠΥΥ και τις τελευταίες επικίνδυνες ρυθμίσεις για τα φάρμακα.
 Τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη δολοφονική φύση της μνημονιακής πολιτικής: μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων AIDS ιδιαίτερα μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών. Πολλοί ασθενείς με AIDS που απολύονται από τη δουλειά τους διακόπτουν τη θεραπεία τους, ώστε να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να λάβουν το προνοιακό επίδομα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο εκούσιας μετάδοσης του ιού για τη λήψη προνοιακού επιδόματος! Επίσης, αύξηση των τοξικοεξαρτώμενων, των ψυχικά πασχόντων και των αυτοκτονιών, καθώς και των κρουσμάτων φυματίωσης σε φυλακές.

Να τους δώσουμε επιτέλους να καταλάβουν ότι:
  •  τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ ΔΕΝ είναι επιχειρήσεις
  • οι ασθενείς ΔΕΝ είναι πελάτες που πρέπει να περάσουν από το ταμείο
  •  η Υγεία ΔΕΝ είναι εμπόρευμα
  •   η δημόσια, δωρεάν περίθαλψη ποιότητας για όλους είναι δικαίωμα. 

Απαιτούμε:
 ·          ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!
·          ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
·         ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
 Η υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας. Ασθενείς και λειτουργοί, όλη η κοινωνία να ξεσηκωθεί για την υπεράσπιση ενός δικαιώματος που χωρίς αυτό δεν έχουμε πιθανότητα επιβίωσης. Ας συντονίσουμε τις δράσεις μας με τους εργαζόμενους στην Υγεία, ενώσεις ασθενών, συλλογικότητες πολιτών, κοινωνικούς φορείς, αυτόνομους ενεργούς πολίτες, για να πάρουμε την υπόθεση της υγείας και της ζωής στα χέρια μας!
 ·         Το Μνημόνιο, η Τρόικα και οι δωσίλογες κυβερνήσεις δολοφονούν! Να τους διώξουμε από τη χώρα!
 ·         Συλλογικότητα, κοινή δράση, κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνικός και πολιτικός αγώνας για την ανατροπή! Για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας!


Συλλογικότητες της Λαμίας
(Αγανακτισμένοι Λαμίας, Αυτόνομοι ενεργοί πολίτες, ΕΠΑΜ Φθ/δας,
Κίνημα Δεν πληρώνω, Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου