Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ανεξέλεγκτη και καταστροφική η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε;

Στην  επερώτηση για τον έλεγχο των εξορυκτικών εκμεταλλεύσεων που καταθέσαμε μετά από καταγγελίες συμπολιτών, η απάντηση στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ήταν αποκαλυπτική: Μέσα σε 1,5 χρόνο, μόλις 3 έλεγχοι, δύο στη Φωκίδα  (ΕΛΜΙΝ και S & B) και ένας στην Εύβοια (ΛΑΡΚΟ) με συνολικά πρόστιμα 35.000, που όπως ξέρουμε συχνά δεν εισπράττονται. Στις ερωτήσεις για τις ετήσιες υποχρεωτικές εκθέσεις των εταιρειών και για τις αποκαταστάσεις που δεν γίνονται, η απάντηση ήταν γενική και αόριστη:  ότι δηλαδή όλα βαίνουν καλώς και ότι δεν έγινε, θα γίνει.  
Μέχρι πότε θα συνεχίζεται η προκλητική διευκόλυνση της καταστροφής και η συγκάλυψη ευθυνών και παρανομιών; Μέχρι πότε θα υποθάλπεται η ασυδοσία, θα δωρίζεται ο ορυκτός πλούτος και θα καταδικάζονται ολόκληρες περιοχές προκειμένου να πλουτίζουν οι ιδιωτικές εταιρείες; Μέχρι πότε θα το ανεχόμαστε;

4 σχόλια:

  1. Επειδη η καθε λογης "εξουσια" θελει να ειναι "νομιμοφανης" εκφραζω μια σκεψη μηπως πρεπει να τους στειλουμε στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !ολους οσους μας "δουλευουν ψιλο γαζι"που λεει και ο κοσμος .
    Εχουμε φουσκωσει απο προστημα ,δες για τον ΑΣΩΠΟ, αν τα ειχαν ειπραξει θα ελυναν ενα σωρο οικονομικες υποχρεωσεις της κεντρικης κυβερνησης,αλλα εχουν βρει το κολπο ολα στα προστημα και στη..διαφανια? οι μικρο-μεγαλο παραβατες για να "θολωνουν τα νερα"
    Αν εγω αυριο δεν πληρωσω μια οικονομικη μου υποχρεωση ..θα μου τα παρουν με οποιο τροπο μπορουν γιατι και εμεις να μην τους "τρεξουμε" με τους δικους τους κανονες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον εισαγγελέα έχει κατατεθεί η μηνυτήρια αναφορά του Δ.Μπάκα. Δυστυχώς όμως η εμπειρία έχει αποδείξει ότι ακόμη και αυτεπάγγελτες εισαγγελικές έρευνες συχνά γίνονται για τα "μάτια του Κόσμου" και καταλήγουν στο αρχείο. Θα δούμε τι θα βγει αυτή τη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ Ή ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΣΩ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!
    ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΑΜΕΣΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΦΟΡΑ.
    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΧ. ΜΑΚΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφειάρχη υπήρξε η διαβεβαίωση ότι στάλθηκαν οι απαντήσεις που όφειλαν στον Π.Μακρή. Χρειάστηκαν 8 μήνες και μια επερώτηση για να απαντηθούν οι επώνυμες καταγγελίες ενός συμπολίτη που είχε την επιμονή να επανέλθει ξανά και ξανά. Απαντούν τουλάχιστον ικανοποιητικά ή όπως απαντούν στο συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή