Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Κοινωνικά παντοπωλεία


Σε μια εποχή που τα θύματα της κρίσης συνεχώς αυξάνονται και όλο και μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες ωθούνται στο κοινωνικό περιθώριο από την πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας και των περικοπών, ως μια ευχάριστη έκπληξη ακούστηκε η ανακοίνωση του Δήμου Καρύστου για την  δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου στην περιοχή. Παρόμοια πρωτοβουλία πήρε και ο Δήμος Δελφών για κοινωνικά παντοπωλεία σε Άμφισσα και Ιτέα. Με την ελπίδα ότι  θα βρουν ανταπόκριση και θα προχωρήσουν  αναδημοσιεύουμε τις προσκλήσεις:   

A Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η του Δήμου Καρύστου

         Η ανάγκη των καιρών και η συνεργασία όλων μας, γέννησαν μία ιδέα που με πολύ προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς. Ο Δήμος Καρύστου, το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας-Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καλεί εκκλησία, επιχειρήσεις, σχολεία, φορείς και ευαίσθητους δημότες. Συζητάμε, προβληματιζόμαστε και δρούμε δημιουργικά γιατί "ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ", μαζί παραμένουμε άνθρωποι. Σας περιμένουμε, την Πέμπτη 01/03/2012 και ώρα 19:00 μ. μ., στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου στα Καλύβια.
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ (ΑΜΦΙΣΣΑ ΚΑΙ ΙΤΕΑ)

«Όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου… Όταν δίνεις γεμίζει η καρδιά σου!»

Οι ανάγκες της εποχής μας γέννησαν μια ιδέα που με πολλή προσπάθεια θα γίνει σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς, της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς των πολιτών κάθε δήμου της χώρας μας. Είναι έννοια μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των φτωχών, αύξηση των ανέργων, των ηλικιωμένων που επιζητούν φαγητό και φάρμακα, αύξηση των μεταναστών που παρακολουθούν την κίνηση των κάδων ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την επιβίωση τους κ.ά. Προκειμένου λοιπόν, να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καθημερινά προβλήματα δημιουργούνται τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, δηλαδή καταστήματα που παρέχουν δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα κ.λπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι οικογένειες που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, βάσει συγκεκριμένων οικονομικο-κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας. Γι’ αυτό το σκοπό ο Δήμος Δελφών ζητά από ευαίσθητους δημότες μας να συναντηθούμε, να  συζητήσουμε  και  δημιουργικά να δράσουμε….γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά!
Όσοι μπορούν να διαθέσουν τον χρόνο τους για εθελοντική προσφορά   να έρθουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα. Μαζί θα χτίσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, σε Άμφισσα και Ιτέα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας.
Η εθελοντική προσφορά έχει να κάνει με τη συλλογή και μεταφορά των προϊόντων από τους χώρους συγκέντρωσης στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων, τη διανομή και την τυποποίηση των προϊόντων κ.α.

Ο Δήμος Δελφών καλεί όποιους δημότες επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα διανομής τροφίμων από τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία Άμφισσας και Ιτέας να επικοινωνήσουν με τα εξής τηλέφωνα:

 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ τηλ. 265022905 και 2265351600
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΙΤΕΑΣ τηλ. 265022295 και 2265351121 και 2265351132
Ο Δήμαρχος Δελφών Νικόλαος Φουσέκης επιθυμεί να ευχαριστήσει  όλους όσους στηρίζουν  τη λειτουργία των   Δημοτικών και  Κοινωνικών Παντοπωλείων καθώς και όλους τους χορηγούς  για τις συγκινητικές προσφορές τους.
Η Δημοτική Αρχή, θα ήθελε να παρακαλέσει όποιους επαγγελματίες ή ιδιώτες ή συλλόγους επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα ή είδη ρουχισμού για να διατεθούν μέσα από τα Δημοτικά Κοινωνικά Παντοπωλεία ΄Αμφισσας και Ιτέας να επικοινωνήσουν  με τα προαναφερόμενα τηλέφωνα και τους κατά τόπους Αντιδημάρχους και Προέδρους. Ειδικότερα υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα σε συσκευασία , αλλά και κάθε προσφορά από εταιρείες παραγωγής τέτοιων προϊόντων, είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου