Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση για το νομοσχέδιο για την υγεία στην Άμφισσα

Συγκέντρωση παρά την απόφαση του Συλλόγου τους για αναστολή των κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν την Παρασκευή το απόγευμα στην Άμφισσα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της πόλης.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο Νομοσχέδιο για την υγεία που κατατέθηκε απο την κυβέρνηση και καταργεί δεκάδες νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα.
Οι υποσχέσεις που δόθηκαν από την Βουλευτή περί μη κατάργησης του Νοσοκομείου Άμφισσας και η απόφαση του συλλόγου τους για αναστολή των κινητοποιήσεων δεν ήταν αρκετές για να τους πείσουν να σταματήσουν.
Κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς βουλευτές , εκτός από αυτούς που πνίγονται και διαλέγουν αντί να κολυμπήσουν να πιαστούν από τα μαλλιά τους...

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου,  εκπρόσωπος του Συλλόγου εργαζομένων στην Περιφερειακή ενότητα Φωκίδας όπου ανάφερε τα προβλήματα με την κατάργηση των ΚΤΕΟ και της Εργατικής Εστίας και ζήτησε την κοινή δράση των εργαζομένων σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στην Φωκίδα . Στην συνέχεια μίλησε εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ που καταδίκασε την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης.

Την κρίσιμη στιγμή κρίνονται όλοι για τις αποφάσεις που παίρνουν, αν θα πάνε με την Κυβέρνηση ή αν πάνε με τους εργαζόμενους.
Ο Σύλλογος των εργαζομένων άραγε τι θα έπρεπε να κάνει ακόμη και αν δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να καταργηθεί το Νοσοκομείο της Άμφισσας.
Δεν θα έπρεπε να ενώσει τους εργαζόμενους και να ενωθεί με τους συλλόγους  των εργαζομένων στην υγεία που αντιδρούν με την πολιτική που κλείνει δεκάδες Νοσοκομεία;
Αντί για αυτό  σταμάτησαν την κινητοποίηση, και  προκάλεσαν αποχωρήσεις από τον Σύλλογο αρκετών εργαζομένων του Νοσοκομείου .

Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλισμό που να ενώνει τους εργαζόμενους και να αγωνίζεται  για τα κοινά τους συμφέροντα.

Αποστόλης Τσιάμης Φωκίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου