Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη του Αυτοδιοικητικού Κινήματος στην Εύβοια

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010 έγινε στη Χαλκίδα η πρώτη συνάντηση των φίλων του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς, από την Εύβοια.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και χαιρέτησε η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη.

Στην ομιλία της τόνισε ότι :
«Η συλλογική αυτή προσπάθεια έγινε από πολίτες χωρίς περιχαρακώσεις, που συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε κοινούς αγώνες για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα σε όλη τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.


Πρόκειται για ένα πείραμα πρωτότυπο και μοναδικό ανάμεσα στα σχήματα που κατεβαίνουν στις περιφερειακές εκλογές, που φιλοδοξεί να ανοίξει ένα δρόμο για μια άλλη λειτουργία συλλογικότητας και άμεσης δημοκρατίας. Μέσα από διαδικασίες ανοιχτών συνελεύσεων και οριζόντιας επικοινωνίας, αγωνιστές ανένταχτοι αλλά και πολίτες από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών χώρων, συναποφασίσαμε :

- να ακυρώσουμε στην πράξη το μέλλον που μας επιφυλάσσει η πολιτική κατεύθυνση του Καλλικράτη και του Μνημονίου,

- να αγωνιστούμε για ανάπτυξη με περιεχόμενο μια κοινωνικά δίκαιη και οικολογικά ευημερούσα κοινωνία

- να μεταφέρουμε την εμπειρία και τη φωνή των πολιτών που δίνουν καθημερινές μάχες με συνέπεια, αλληλεγγύη και ανιδιοτέλεια»

Στην συνέχεια έγινε συζήτηση όπου κατατέθηκαν πολλές προτάσεις και αναπτύχθηκε προβληματισμός για την οργάνωση της δουλειάς στο νομό και την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου που αφορά την Εύβοια.

Τέλος ανανεώθηκε το ραντεβού για την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε μπορούν να κατατεθούν προτάσεις για το ψηφοδέλτιο και τον/την υποψήφιο/α αντιπεριφερειάρχη/χισσα.


Καλούμε τις φίλες και τους φίλους της Εύβοιας, που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν ισότιμα τις απόψεις και τη δράση τους, να συμμετέχουν στην συνάντηση.


Χαλκίδα 18-9-2010

Τηλέφωνο για επικοινωνία:
 6937433623 Κώστας Χαϊνάς, Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου