Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς:συνάντηση ενεργών ανένταχτων πολιτών με δυνάμεις από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, αλλά και μια ασυνήθιστη πρόταση συνεργασίας, μέσω ανοιχτής επιστολής(!), από συγκεκριμένη κομματική παράταξη, αξιοποιούμε το γεγονός για να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:


Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν οι τοπικές μας κοινωνίες, και στο επίπεδο της περιφέρειας, με όσο γίνεται πιο άμεσο, δημοκρατικό και αυθεντικό τρόπο. Με τη συμμετοχή πολιτών που πρωτοστατούν στους καθημερινούς αγώνες, σε κάθε γωνιά της περιφέρειας Στερεάς, μέσα από μια ποικιλομορφία κοινωνικών πρωτοβουλιών και μαχητικών κινήσεων πολιτών. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς συγκροτεί το κίνημά μας και όχι παράγοντες που διεκδίκησαν «χρίσματα» σε κομματικά γραφεία και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας. Είναι οι πολίτες που και την επομένη των εκλογών θα σηκώσουν το βάρος της αντίστασης και της αντιπαράθεσης με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας, αλλά και με τις γενικότερες αντιλαϊκές πολιτικές υλοποίησης του μνημονίου που συσσωρεύονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό, το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” αναδεικνύεται σε πόλο έλξης πολιτών που υπερβαίνουν την προβληματική διαδικασία του από τα πάνω “χρίσματος” υποψηφίων από τα κόμματα. Από το ξεκίνημα στις αρχές του χρόνου, η διαδικασία που υιοθετήθηκε ήταν η οριζόντια επικοινωνία και η λήψη αποφάσεων σε ανοιχτές συνελεύσεις με την ισότιμη συμμετοχή όλων, σεβασμό των διαφορετικών απόψεων και διάθεση συνεργασίας και ενότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στο πλαίσιο του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”, συνεργάζονται ήδη αρμονικά ενεργοί πολίτες χωρίς κομματική ένταξη, με πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τα πολιτικά κόμματα που ευθύνονται για την παραγωγή και ακραία όξυνση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς και με ένα πολιτικά πολύχρωμο σύνολο πολιτών, που έχουν συνδυάσει την ένταξη στην αριστερά και στο χώρο της οικολογίας με τη συνεργασία στην κινηματική δράση. Η αρμονική αυτή συνεργασία αποτυπώνεται ήδη και στις διαδικασίες της από τα κάτω επιλογής όλων των υποψηφίων, που ξεκίνησαν και που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες σε συνελεύσεις με δημόσια πρόσκληση συμμετοχής.


Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” έρχεται σαν φυσική συνέπεια μιας πλατιάς συσπείρωσης ενεργών πολιτών τα τελευταία χρόνια, που “χτίστηκε” στη βάση της αγωνιστικής στάσης και με τη λογική της προωθητικής σύνθεσης, μέσα από τις δικές μας ανάγκες και όχι με το αναμάσημα προκατασκευασμένων σχημάτων. Γι αυτό και ουδέποτε υιοθετήθηκε η πρακτική εκλογικών συμμαχιών μέσω κομματικών αντιπροσώπων. Αντίθετα, ζητήθηκε δημόσια από τους πολιτικούς φορείς να ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν και να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο, τις αρχές και τη δράση του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”. Όσοι, τελικά, επιλέγουν να διαμορφώσουν ξεχωριστά ψηφοδέλτια, ας αναλάβουν και την ευθύνη να υποστηρίξουν την επιλογή τους, χωρίς να επιδίδονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση. Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα” δεν εμπλέκεται και δεν αποτελεί μέρος οποιασδήποτε κομματικής αντιπαράθεσης, αποτελεί ένα αυτόνομο αμεσοδημοκρατικό αγωνιστικό σχήμα.

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” κατέρχεται στις εκλογές του Νοεμβρίου, με καθαρό πρόσωπο, με τη δυναμική των κινημάτων που το “γέννησαν” και με την ελπίδα να φέρει “φρέσκο αέρα” στα τελματωμένα νερά της αυτοδιοίκησης. Μιας νέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης που επιχειρείται να ποδηγετηθεί από πρόσωπα, που από τη θέση των νομαρχιακών εκπροσώπων, φέρουν την ευθύνη για τεράστια περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα της περιφέρειάς μας. Στη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχισσας επιλέχθηκε μια γυναίκα, η Δέσποινα Σπανούδη, αγωνίστρια που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό φρόνημα και την ανιδιοτέλεια των πολιτών που συγκροτούν το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”.


24/9/2010
Για την επικοινωνία: γραφείο τύπου, τηλ.: 6981036906

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή επιτυχία.

    Πιό πολύ όμως σας ευχαριστώ, με όλη μου την καρδιά, για το φως αισιοδοξίας και προοπτικής που έδωσε η παρουσία και οι θέσεις σας, στο ολοσκότεινο τούνελ, που κάποιοι μας έχουν ρίξει (πανάθεμα τους..).

    Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ!
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι μεις ευχαριστούμε και ελπίζουμε στο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή