Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η Σοφία Κλώσσα υποψήφια με το Αυτοδιοικητικό κίνημα στην Φωκίδα

Η Σοφία Κλώσσα είναι 38 ετών και είναι παντρεμένη με το Νίκο Λακαφώση. Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου।
Διατηρεί εργαστήριο υποδηματοποιίας στο Λιδωρίκι Δωρίδος, το οποίο ανέλαβε μετά το θάνατο του πατέρα της, που ασκούσε το ίδιο επάγγελμα।

Η υποψηφιότητά της στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς είναι εξέλιξη της συμμετοχής της στην κίνηση ενεργών πολιτών Λιδωρικίου ενάντια στην καταστροφή της Γκιώνας, και αποτέλεσμα της παρότρυνσης από τα μέλη του Κινήματος να βοηθηθεί ο συνδυασμός.

Το αυτοδιοικητικό κίνημα αποδεσμευμένο από κυβερνητικές πολιτικές έχει όλες τις ... προϋποθέσεις να παράγει πολιτική, πρωτότυπα και δημιουργικά. Στέκεται ενάντια στην κρατικοποιημένη αυτοδιοίκηση του Καλλικράτη με τις συνακόλουθες εκπτώσεις του, σε καίριους τομείς του ανθρώπινου βίου παιδεία, υγεία, περιβάλλον, πολιτισμός και οικονομία.

Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις των τοπικών συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στο συνδυασμό που αφορούν επί παραδείγματι τη διάσωση των ορεινών όγκων της Γκιώνας, της Οίτης και του Ελικώνα, ή την ακύρωση εγκατάστασης των ρυπογόνων μονάδων λιθάνθρακα (Αντίκυρα, Μαντούδι, Αλιβέρι) κτλ।, φέρουν όλα τα εχέγγυα για μια διαφορετικού τύπου άσκηση πολιτικής ….ενάντια στον Καλλικράτη.
Η ίδια δηλώνει: "Σε μια εποχή όπου η κυριάρχηση της ιδιοτέλειας και του συμφέροντος συνεχίζουν να υφίστανται σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό, τη στιγμή αυτή μου αρκούν οι αποδεδειγμένες από τους αγώνες καλές προθέσεις και συλλογικές προσπάθειες των συνοδοιπόρων μου।

Άλλωστε όπως ο ιδιοτελής πολιτικός αγώνας έφερε το μνημόνιο και την τρόικα, έτσι και ο καλός αγώνας των πολιτών του Αυτοδιοικητικού Κινήματος δε μπορεί παρά να έχει ένα αντίκρυσμα που να του ταιριάζει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου