Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή υποψηφίων με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς και μελών του ΣΥΝ

Δυστυχώς η επιλογή του κόμματός μας κεντρικά για το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Στερεάς δεν ήταν σωστή.
Σε στιγμές κατακερματισμού των δυνάμεων της αριστεράς και της οικολογίας, το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς, με υποψήφια περιφερειάρχισσα τη Δέσποινα Σπανούδη, αποτελεί υπόδειγμα μιας ευρύτερης και ελπιδοφόρας συνάντησης.
Εκτός από ένα αξιόλογο μέρος των μελών του ΣΥΝ της περιφέρειάς μας, το υποστηρίζουν με τη συμμετοχή μελών τους τόσο η συντριπτική πλειοψηφία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ άλλων: ΑΚΟΑ, ΑΠΟ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ομάδα ΡΟΖΑ, ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ) όσο και άλλοι πολιτικοί χώροι (Δημοκρατική Αριστερά και Οικολόγοι Πράσινοι). Μαζί με αυτούς αλλά και ένα μεγάλο αριθμό ανένταχτων πολιτών, συνεργαζόμαστε εδώ και μήνες στο πλαίσιο μιας παρέμβασης που έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αξίζει της υποστήριξής μας.
Το κόμμα μας έκανε κεντρικά μια κακή αρχή όταν επιχείρησε να προωθήσει μια υποψηφιότητα που θα είχε αναφορά μόνο στον ΣΥΝ. Η υποψηφιότητα αυτή ανακοινώθηκε με πρωτοσέλιδο στην Αυγή προτού αποσυρθεί λόγω της άρσης της διαθεσιμότητας του συντρόφου. Όσες και όσοι συμμετείχαμε και συνδιαμορφώναμε το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς θεωρήσαμε τότε αυτονόητο ότι θα υπήρχε ένα καλό τέλος, με την υποστήριξη τελικά του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Περιφέρειας Στερεάς και από τον ΣΥΝ κεντρικά. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι θα επανέρχονταν με νέα υποψηφιότητα, τοποθετώντας τελικά το κόμμα μας απέναντι τόσο στο μισό του εαυτό αλλά και σε όλους τους άλλους. Στερώντας, μεταξύ άλλων, το κόμμα μας από μια μοναδική ευκαιρία να υποστηρίξει κεντρικά έστω και μία γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχισσα. Μια γυναίκα με υποδειγματική παρουσία στους αγώνες και τα οικολογικά και άλλα κινήματα της περιφέρειάς μας, απόλυτα επιτυχημένη υποψήφια του Σύριζα σε βουλευτικές εκλογές. Υποψήφια επιπλέον στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του Σύριζα στις ευρωεκλογές, η οποία παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΝ ως σύμβολο νέων κινημάτων και αγώνων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη κοινωνική δικαιοσύνη.
Με τη συμμετοχή μας στο ενωτικό ψηφοδέλτιο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος της Περιφέρειας Στερεάς επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό ήταν και παραμένει φιλόξενο για τον ΣΥΝ, ιδανικό για τη δράση των μελών του. Λυπόμαστε που δεν έχει γίνει το αυτονόητο έτσι ώστε ολόκληρο το κόμμα μας να δίνει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις γραμμές του. Για να ενισχυθεί εντέλει και το ίδιο αποφασιστικά από τη συνάντησή του με ένα μεγάλο αριθμό ενεργών πολιτών της περιφέρειάς μας αντί να απομονώνεται από αυτούς μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Δημήτρης Δελβενακιώτης, υποψήφιος σύμβουλος Βοιωτίας
Κώστας Κουρκούτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
Παγώνα Κατσίκη, υποψήφια σύμβουλος Βοιωτίας
Κώστας Ντούσικος, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας
Αγησίλαος Αργύρης, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας
Κώστας Κότσιαλος, υποψήφιος σύμβουλος Φθιώτιδας
Κώστας Δαύλειας, υποψήφιος σύμβουλος Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου