Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη του “Αυτοδιοικητικού κινήματος” στη Χαλκίδα και στη Μεσσαπία

Τη Δευτέρα 1/11/2010, περιόδευσε στη Χαλκίδα και στην περιοχή της Μεσσαπίας η υποψήφια περιφερειάρχισσα Δέσποινα Σπανούδη, συνοδευόμενη από κλιμάκιο του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Καρύγιαννη Τρύφωνα, Λεοντή Γιάννη, Φραντζή Νίκο και Χαϊνά Χρύσα.

Επισκέφθηκαν αρχικά το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου συναντήθηκαν με τη διοίκηση και με εκπροσώπους των εργαζομένων, ενώ μίλησαν με γιατρούς και με νοσηλευτές. Στις συναντήσεις αυτές η Δ. Σπανούδη τόνισε: “Μέσα από την ενημέρωση και τις συζητήσεις που έγιναν, αναδείχθηκε η μεγάλη διαχρονική κοροϊδία όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων για το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, οι οποίες κάθε τόσο εγκαινιάζουν ή θεμελιώνουν το νέο Νοσοκομείο αλλά οι πολίτες Νοσοκομείο δεν βλέπουν. Πέρα όμως από τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας, σοβαρές ευθύνες υπάρχουν και στο πολιτικό και κομματικό σύστημα του νομού, το οποίο εξυπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες όλα τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλλαν στο να παραμένει μέχρι σήμερα στο σημείο μηδέν το θέμα του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου”.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο της Χαλκίδας και το απόγευμα στην πολύπαθη περιοχή της Μεσσαπίας. Στις συναντήσεις με τους πολίτες της Μεσσαπίας, η αντιπροσωπεία του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο των αγώνων των ενεργών πολιτών της περιοχής, για καθαρό και υγιεινό νερό στη Μεσσαπία, για την προστασία της αγροτικής παραγωγής και για την αποκατάσταση της τεράστιας περιβαλλοντικής ζημιάς που έχει προκληθεί, κυρίως από την ανεξέλεγκτη εξορυκτική δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ. Σε αυτούς τους αγώνες πρωτοστάτησαν και πολίτες που, σήμερα, στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του “Αυτοδιοικητικού Κινήματος” στην Εύβοια. “Οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου μας είναι οι δικοί σας άνθρωποι, οι άνθρωποι που αγωνίσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια κατά της διαχρονικής ρύπανσης της περιοχής από τη ΛΑΡΚΟ. Αυτοί που, όπως μέχρι τώρα, πρωτοστάτησαν στους αγώνες έτσι και αύριο θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους συμπολίτες του για ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή”, σημείωσε η Δ. Σπανούδη.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, επισημάνθηκε η ανάγκη, κόντρα στα κομματικά “χρίσματα” και στους εκλεκτούς των μηχανισμών, οι πολίτες να επιλέξουν το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ενισχύοντας, με αυτόν τον τρόπο, εκείνες τις δυνάμεις που είναι σταθερά μέσα στα κινήματα των πολιτών και στους αγώνες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου