Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα: “Υπάρχει και άλλος δρόμος”


To εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει ένα αισιόδοξο ξεκίνημα για το Αυτοδιοικητικό κίνημα. Η εκπροσώπηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, μας δίνει τη δυνατότητα να αγωνιστούμε μέσα από ένα όργανο που λαμβάνει αποφάσεις, για τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι πρωτοβουλίες και τα κινήματα των πολιτών. Μας επιτρέπει καλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση, μας προσφέρει ένα ακόμη βήμα για την πληροφόρηση των πολιτών και τη διεκδίκηση κοινωνικών αιτημάτων.
Το Αυτοδιοικητικό κίνημα κατέγραψε ψηλά ποσοστά σε περιοχές που υπήρχαν κινηματικές δράσεις και συλλογικότητες. Αποτελεί ένα θετικό προηγούμενο για την δράση των πολιτών που αγωνίζονται ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε κοινά προβλήματα και δεν περιορίζονται σε γενικόλογες και ανέξοδες εν τέλει πολιτικολογίες, χωρίς να χάνουν ούτε σε ριζοσπαστισμό, ούτε σε πολιτική στόχευση. Ενισχύει την πεποίθησή μας ότι μόνο η κοινή δράση μπορεί να αντιστρέψει τους όρους της πολιτικής πραγματικότητας και να επιβάλλει τη θέληση της κοινωνίας.
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν κινητοποιήσεις τοπικών κοινωνιών που ανέστειλαν σχεδιασμούς περαιτέρω υποβάθμισης της Στερεάς, από τη Γκιώνα, την Οίτη και τον Ελικώνα μέχρι τον Κορινθιακό, τον Ασωπό και την Εύβοια. Αναδείχθηκαν θέματα που σχετίζονται με εκκλησιαστικές διεκδικήσεις στη Βοιωτία και τη Σκύρο, με ανεξέλεγκτες ενεργειακές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκε ένα ζωηρό κίνημα κατά των διοδίων και άνοιξαν μέτωπα που σχετίζονται με εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το ρατσισμό και την καταστολή, την προστασία των δημόσιων αγαθών. Δραστήριο και αναπόσπαστο τμήμα αυτών των κοινωνικών μετώπων, είναι οι πολίτες που μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και συνελεύσεις αποφάσισαν να συγκροτήσουν το Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Χωρίς βοήθεια από κανένα κομματικό μηχανισμό, αντιμέτωποι με συστηματική παραπληροφόρηση που συνεχίζεται ακόμη και μετά τις εκλογές, χωρίς εξωτερική υλική υποστήριξη και μέσα προβολής, αλλά με ισχυρές προσωπικές δεσμεύσεις και εμπειρία από την κοινή πορεία, καταφέραμε να καταγράψουμε μια ουσιαστική φωνή αντίστασης και να στείλουμε το μήνυμα ότι "υπάρχει και άλλος δρόμος" σε όλα όσα μας επιβάλλονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προεκλογική εκστρατεία οργανώθηκε με το ελάχιστο δυνατό κόστος και καλύφθηκε αποκλειστικά από εμάς.

Γνωρίζουμε ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη, με την απειλή νέων επαχθών μέτρων, που θα μεταφέρουν ακόμη περισσότερα βάρη στις πλάτες μας. Πολλά από αυτά θα επιχειρηθεί να περάσουν μέσα από την περιφέρεια και τους δήμους. Οι καθημερινοί μικροί και μεγάλοι αγώνες είναι αυτοί που θα εμπνεύσουν μια νέα κοινωνική αλληλεγγύη και θα υψώσουν ασπίδες προστασίας των τοπικών κοινωνιών και των απλών ανθρώπων. Η κοινή δράση είναι προϋπόθεση για να διαφυλάξουμε την κοινή μας περιουσία και να διεκδικήσουμε προτεραιότητες που θα υπηρετούν κοινωνικές ανάγκες και όχι τα τεράστια κέρδη μεγάλων ομίλων και την αναπαραγωγή ενός σαθρού, διαβρωμένου πολιτικού συστήματος στους δήμους, στην περιφέρεια και στη χώρα.

9/11/2010
η εκλογική επιτροπή

Για την επικοινωνία: γραφείο τύπου τηλ.: 6981036906

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου