Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα του Κώστα Κουρκούτη, υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας

Το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», γέννημα των αγώνων και της ανάγκης για διέξοδο από την πολύπλευρη κρίση που πλήττει τη χώρα, τη Στερεά και ιδιαίτερα τη Βοιωτία, παίρνει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Περιφέρειας.

Το «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» συνδυασμός ακηδεμόνευτος, από το σημερινό φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αποτελεί πρωτόγνωρο εγχείρημα στις περιφερειακές εκλογές της 7ης του Νοέμβρη.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
-γιατί η κρίση που βιώνουμε, είναι κρίση του πολιτικού συστήματος όπου ο δικομματισμός ανακυκλώνει τις πλέον αρνητικές του πλευρές, ενώ τα κόμματα της αριστεράς είναι κι’ αυτά μέρος της κρίσης….
-γιατί η ευθύνη για την ανάταξη του συστήματος επαφίεται στις πρωτοβουλίες των πολιτών.
-γιατί είναι απαράδεκτος ο εκβιασμός των Παπανδρέου-Σαμαρά, όταν για τα αδιέξοδα του συστήματος που υπηρετούν και υπηρέτησαν, αποδίδουν τις ευθύνες τους στους πολίτες.
-γιατί οι «εκλεκτοί» των κομμάτων τους, στην περιφέρεια της Στερεάς, είναι συνυπεύθυνοι της παρακμής.
-γιατί η περιοχή μας, ο χώρος της Βοιωτίας και της Στερεάς υφίστανται τις συνέπειες των πολιτικών που άσκησαν οι κυβερνήσεις τους.
-γιατί είναι η ώρα οι πολίτες να αποδεσμευθούν από τα δεσμά του δικομματισμού και ν’ αντισταθούν.
-γιατί Βοιωτοί και Στερεοελλαδίτες δεν ανέχονται πλέον την υποβάθμιση του χώρου τους.
-γιατί ο χώρος αυτός μπορεί να ζήσει και χωρίς τη συνδρομή των «αναπτυξιακών» τάχα, ρυπογόνων επιλογών τους.
-γιατί η ανεργία που μαστίζει την περιοχή είναι απότοκος των πολιτικών τους.
-γιατί η Αυτοδιοίκηση όταν κηδεμονεύεται από την κεντρική εξουσία, όπως απεργάζεται ο «Καλλικράτης», τότε καθίσταται ανύπαρκτη, είναι φενάκη και καταλήγει όργανο εξυπηρέτησης ιδιωτικών αντιλαϊκών συμφερόντων.
-γιατί η Βοιωτία και η Στερεά δεν είναι η «χαβούζα» του υπερκορεσμένου κι’ απάνθρωπου λεκανοπέδιου της Αττικής που δημιούργησε το αδηφάγο συγκεντρωτικό κράτος των Αθηνών.
-γιατί ο χώρος της Βοιωτίας με το πλούτο του, την γη του, τις ακτές του, τους ορεινούς όγκους και το ανεκτίμητο πολιτιστικό του απόθεμα αξιώνει το ρόλο του στην ανάπτυξη της χώρας, στη βιωσιμότητα της οικονομίας του και τη συμβολή του στην ιστορική μας συνείδηση।
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
γιατί χωρίς να μηδενίζουμε αγαθές ενδεχομένως προθέσεις των άλλων συνδυασμών, πίσω απ’ αυτές προβάλλουν οι κομματικές τους δεσμεύσεις.
Πλην όμως οι καιροί είναι αμείλικτοι που τους θέτουν εκτός τόπου και χρόνου…

Οι επιλογές των πολιτών δεν μπορούν να ταυτιστούν μ’ αυτούς και όσους, δεν εγκαταλείπουν τη μιζέρια και δεν αποτινάσουν την παθητικότητα. Είναι η ώρα ν’ αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε……
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Για μια άλλη πορεία…. Για ένα δρόμο δύσκολο αλλά ωραίο…. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος….πλην αυτών που δεν άρχισαν……..

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου