Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Αρχαίοι και σύχρονοι Έλληνες κυβερνήτες

του Κώστα Δαύλια

Και να θελει ν αγιασει κανεις ,δεν τον αφηνει η κρατικη τηλεοραση. Ετσι την Δευτερα το βραδυ,ειδαμε την ΄΄ Ιφιγενεια εν Αυλιδι ΄΄ .Με την καταπληκτικη ερμηνεια της Ειρηνης Παπα , του Κώστα Καζακου και αλλων πολλων γνωστων ηθοποιων. Γυρισμενο σ ενα χωρο που αν καποιος δεν γνωριζε την Αυλίδα, θα νομιζε οτι διαδραματιζοταν εκει .Οι κατοικουντες βεβαια την ΄΄ Ιερουσαλημ ΄΄ διεκριναν οτι δεν ηταν το Μικρο Βαθυ Αυλιδας . Έλλειπαν βλεπετε απο τα σκηνικα οι χημικες βιομηχανιες και τα ναυπηγεια. Ειδαμε λοιπον τον Αγαμεμνονα – πολιτικη κεφαλη της εποχης -, να βροντοφωναζει οτι θυσιαζει την κορη του για την Ελλαδα ! Ειδαμε την Ιφιγενεια , οταν ξεπερασε τον φοβο του θανατου , να δηλωνει οτι θα δωσει την ζωη της για την Ελλαδα . Κι οτι αυτη η περιοχη θαναι απο κει και περα το σπιτι της . Δηλαδη οι ηγητορες της εποχης εκεινης θυσιαζαν οτι πιο πολυτιμο ειχαν για τον τοπο τους ! Ισως αυτος να ηταν ενας λογος που διεσωθησαν ολα αυτα μεχρι σημερα . Ισως αυτος ηταν ο λογος που σεβαστηκαν ολοι οι καταχτητες της Ελλαδας και δεν τολμησαν να πειραξουν τιποτα απ τον Αρχαιο πολιτισμο .Ουτε την Ακροπολη , ουτε τις Μυκηνες ,ουτε την Επιδαυρο ,αλλα ουτε και την Αυλιδα. Υπαρχει ακομα ο Ναος της Αυλιδειας Αρτεμιδος, οσο κι αν καποιοι ανιστορητοι προσπαθουν να τον τοποθετησουν σε αλλη περιοχη. Υπαρχουν ακομα τα τειχη στο μεγαλο βουνο , εστω οτι εμεινε απ τις εκρηξεις του τσιμενταδικου – της αναπτυξης θα ελεγαν καποιοι - .Ισως ακομα να σεβαστηκαν και το πολιτευμα της Δημοκρατιας που διδαξαν σε ολο τον κοσμο οι Αρχαιοι Ελληνες .
Και σημερα ? 6 / 2 / 12 παιχτηκε ενα αλλο εργο στην τηλεοραση . Ε με κακους ηθοποιους και ασχημο σεναριο . Απ τη μια οι κατ επαναληψη ΄΄σωτηρες ΄΄ μας στην Αθηνα,
σ ενα γραφειο να προσπαθουν να πλασαρουν τα νεα τελειωτικα για τους Ελληνες μετρα , που μεχρι χθες ονομαζαν κοκκινες γραμμες. Για να εχει και δραματικη υφη το εργο , απ την αλλη ακρη της Ευρωπης ,η μερκελ κι ο σαρκοζι εκραζαν φαλτσα οτι υπαρχει καθυστερηση . Κι οσο οι αυτοκλητοι σωτηρες καθυστερουσαν ,σ ενα αλλο γραφειο ,καποιοι λογιστες θρασυτατοι υπαλληλοι ,ανα 10 λεπτα εβαζαν και 10 νεα μετρα .Την ωρα που γραφω αυτες τις αραδες,ειχαν φτασει στην απολυση ωρομισθιων καθηγητων !!! Δηλαδη οι σημερινοι αυτοτοποθετουμενοι -χωρις εκλογες – σωτηρες μας αποφασιζαν τη θυσια του Ελληνικου Λαου στον βωμο της κερδοσκοπιας των λιγων.Κι ολα αυτα σε μια μερα που εκανε κατακλυσμο και με τοσους αστεγους διπλα τους !!! Γιατι ενω εφτασαν σε σημειο να αναζητουν κι αλλους πορους και δεν εβρισκαν πλεον , δεν σκεφτηκαν να κοιταξουν ουτε μια στιγμη τις λιστες με αυτους που εβγαζαν τα λεφτα τους εξω και μαλλον βγαζουν ακομα !!!

Ταυτοχρονα ο κ. Παπακωνσταντινου, βασικος εισηγητης του πρωτου μνημονιου και του μεσοπροθεσμου τοτε που αποφασιζε και υπεγραφε χωρις να ενημερωνει ουτε καν την Βουλη των Ελληνων, καταπατωντας καθε εννοια Δημοκρατιας, σημερα ως υπουργος Περιβαλλοντος, ξεπουλάει την ύπαιθρο . Ετσι ψηφιστηκε την περασμενη εβδομαδα νομοσχεδιο, με το οποιο καταργειται η προβλεπομενη υποχρεωση για εκδοση αδειας επεμβασης απ τις δασικες υπηρεσιες για εργα και δραστηριοτητες εντος των δασικων οικοσυστηματων.Με αλλα λογια : δεν μας δινει αδεια επεμβασης το Δασαρχειο ? Ε , καταργουμε την αρμοδιοτητα του Δασαρχειου .

Αυτα κι αλλα πολλα σας χωριζουν απ την Αριστερα και τον Λαο πλεον κα Περλεπε. Σας χωριζουν το οτι ενω οι Γερμανικες αρχες δικασαν αυτους που ΄΄ λαδωναν ΄΄ καποιους Ελληνες με την υποθεση siemens , στην Ελλαδα ουτε που τους ξερουμε !!! Ακομα και τον κ. Τσουκατο που ο ιδιος το ομολογησε !!! Σας χωριζουν τα χρηματιστηρια ,τα μπαταρισμενα υποβρυχια τα βατοπεδια !!!

Το τρεις φορες (?) νοσοκομειο ,που στο τελος δεν θα μεινει κι αυτο που εχουμε !!! Αληθεια τι εγινε εκεινος ο γεματουλης διοικητης οργανισμου που φουνταρε απ τον τεταρτο οροφο ?

Και βεβαια δεν εχουμε καμμια σχεση με τον ΄΄ σοσιαλισμο ΄΄ (προς Θεου ,οχι βαρβαροτητα ) που εφευρε ο κ. Γ Παπανδρεου ο τριτος ο μακρυτερος !!!

Ακομα δεν προκειται να κοιταχτουμε με εσας ποτε ξανα στα ματια κα Περλεπε . Ειναι τεχνικα αδυνατο. Μας εμποδιζουν οι ΤΟΝΟΙ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ που ριξατε στον Λαο και που εχετε ακομα να ριξετε !!! Και μη βιαστειτε να μιλησετε για κουκουλοφορους και τετοια κουραφεξαλα . Τα video που κυκλοφορησαν ειναι ακρως διευκρινιστικα για τα αδελφικα αισθηματα μεταξυ αυτων και των ανδρων των ΜΑΤ !!!

Και μιας και μιλατε για ΄΄μικρους Ελληνες φουκουγιαμα ΄΄ που προβλεπουν την εξελιξη του κομματος σας (παλαι ποτε σοσιαλιστικου ), ασφαλως θα υπονοείτε τον ακομα (?) αρχηγο σας . Γιατι πως αλλοιως εξηγειται οτι εν μεσω σκηνικου των 4 ΄΄εθνοσωτηρων ΄΄ (που να μη σωσουν που λεει κι ολος ο κοσμος ), των απειλων της μερκελ και του σαρκοζι, και των μετρων της τροικας , εκεινος ξεστομισε (παντα ακαιρος και εκτος τοπου ) να γινουν εκλογες το 2013 !!! Γιατι αν μη τι αλλο ,ειναι γνωστης των κρυφων γκαλοπ ,που κι εσεις γνωριζετε αλλα και εμεις !

Τωρα οταν λετε για συννενοηση με την Αριστερα , ισως να εννοειτε εκεινη την ΄΄κυβερνωσα αριστερα΄΄ , την ΄΄σοβαρη αριστερα ΄΄ επινοησης του κ. Πρετεντερη . Αυτη την Αριστερα που κατα δηλωση του αρχηγου της θα συνεργαστει μετεκλογικα με το κομμα σας .Ετσι για να εχουμε μια διευρυνση των εθνοσωτηρων ! Ηδη εχουν αρχισει για την σωτηρια των ΄΄εθνικων εργοστασιων ΄΄ που χρειαζονται κοντινα λιμανια και αλλα τετοια πεζα πρακτικα μικροζητηματα !

Να ειστε σιγουροι ομως , πως ολοι μαζυ δεν εχετε παρει απλα τον κατηφορο. Ειστε σε ελευθερη πτωση και μαλιστα χωρις αλεξιπτωτο και το ξερετε πολυ καλα ! Για να θυμηθουμε και την Ιφιγενεια εν Αυλιδι,καντε τον κοπο και ξαναδειται το εργο. Και δειτε στην τελευταια σκηνη το βλεμμα της Ειρηνης Παπα την ωρα που εφευγε με το καρο κοιτωντας πισω της.Να ειστε σιγουροι πως με τετοιο ακριβως βλεμμα σας κοιταζει πλεον ολος ο Ελληνικος Λαος. Τολμηστε εκλογες και θα το διαπιστωσετε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου