Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ευθύνες για τον εφιάλτη της ύφεσης στην Στερεά, αποδίδουν στο απεργιακό φύλλο οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας

Δημοσιεύτηκε σήμερα, 15/2/2012, στην «Εφημερίδα των Εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία» ένα κείμενο με τίτλο « Ο εφιάλτης της ανεργίας στην Εληνική Περιφέρεια». Ειδικότερα για την περιφέρειά μας υπάρχει άρθρο με τίτλο «Βιασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» σε Στερεά Ελλάδα- Εύβοια».
Σύμφωνα με το κείμενο η Στερεά Ελλάδα «κατατάσσεται πρώτη στην ανεργία, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Κατέχει μάλιστα και τα πρωτεία της αύξησης της ανεργίας , στα δύο χρόνια εφαρμογής του μνημονίου, απο το 11,1% που ήταν το 2009 έφτασε το 20110 στο 14,3% και το 2011 στο 23,3%.
Τα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας αποδίδονται εκτός απο την γενικότερη ύφεση σε «σοβαρές προσωπικές ευθύνες του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, για την λαθεμένη άσκηση απο μέρους του της πολιτικής για την ανάπτυξη».
Οσον αφορά στην Εύβοια το δημοσίευμα περιγράφει με μελανά χρώματα την αποβιομηχάνιση και την ανεργία που «απειλούν τα όρια επιβίωσης ολόκληρης της ευβοϊκής κοινωνίας».
Αξίζει να διαβάσετε το πλήρες κείμενο και τα άλλα δημοσιεύματα της εφημερίδας των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία που βρίσκονται επι 56 μέρες σε απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου