Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Γιατί ο νομάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Περγαντάς σιωπά και δεν αντιδρά για την τοξική λάσπη; Να εξηγήσει στους πολίτες της Στερεάς γιατί υπέγραψε τη συνέχιση της απόρριψής της στον Κορινθιακό;

7/10/2010
Στην Ουγγαρία…
Αυτή είναι μια πρώτη αποτίμηση των συνεπειών της διαρροής δύο μόλις ημερών ερυθράς ιλύος ως τοξικό απόβλητο της χημικής διάσπαση βωξίτη για την παραγωγή αλουμίνας. Τουλάχιστον ένας χρόνος και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν για τον καθαρισμό της τοξικής λάσπης που απειλεί και τον υδροφόρο ορίζοντα του Δούναβη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 120 έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις αγνοούνται. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας αναφέρεται στη διαρροή ως το χειρότερο χημικό ατύχημα στην ιστορία της χώρας. Συνεργεία εκτάκτων αναγκών προσπαθούν να ...
αποτρέψουν τη μόλυνση τεσσάρων ποταμών, ανάμεσά τους και του Δούναβη. Στις Βρυξέλλες εκφράζονται φόβοι για οικολογική καταστροφή ακόμη και σε άλλες έξι από τις χώρες που βρέχει ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης. «Ανησυχούμε όχι μόνο για το περιβάλλον στην Ουγγαρία, αλλά και για την πιθανότητα (η λάσπη) να περάσει τα σύνορα», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα…….
Το ίδιο ακριβώς έγκλημα συντελείται κατ΄ εξακολούθηση στον Κορινθιακό κόλπο καθώς επί 45 χρόνια απορρίπτονται 800.000 τόνοι ερυθράς ιλύος κάθε. 800.000 τον χ 45 χρόνια = ………τόνοι κόκκινης λάσπης. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά επί χρόνια σιωπά. Οι πολίτες με την συνεργασία επιστημόνων και με πλήθος επιστημονικών μελετών αποδεικνύουν την τοξικότητα και την επικινδυνότητα της ερυθράς ιλύος. Η κόκκινη λάσπη από το εργοστάσιο του Μυτιληναίου στον κόλπο της Αντίκυρας έχει φτάσει στις ακτές της Πελοποννήσου. Οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές αφού τεράστιες εκτάσεις του Κορινθιακού έχουν ήδη νεκρωθεί. Ο νομάρχης κ. Περγαντάς το γνωρίζει αλλά δεν αντιδρά.

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς ρωτά τον νομάρχη και υποψήφιο ιπεριφερειάρχη: Τι έκανε στις συνεχόμενες θητείες του στον νομαρχιακό θώκο της Βοιωτίας για να προστατέψει τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές ως όφειλε; Γιατί με την με αριθμό 433/13-07-2009 απόφασή του επέτρεψε την συνέχιση την απόρριψη της ερυθράς ιλύος στον Κορινθιακό μέχρι και το 2011;

1 σχόλιο:

  1. Οι Πολιτικές αποφάσεις, όταν δεν θέτοντε με έγγραφη ένσταση στην κρίση μιας προυστάμενης υπηρεσίας, προς έλεγχο της νομημότητάς των, όταν αυτές εγύρουν εύλογες ανησυχίες κατά του δημόσιου αγαθού, είναι προς διευκόλυνση οικονομικών παραγόντων για την απρόσκοπτη λειτουγία των επιδιώξεών, του όποιου ιδιαίτερου συμφέροντως των.

    Όμως η υφιστάμενη υπηρεσία και η κάθε υπηρεσία δεν έχει την δυνατότητα άμεσου ελέγχου, πέραν του ότι δεν είναι επί τούτου επανδρωμένες, αφ΄ ενός για αυτό ακριβώς το σκοπό, πέραν των επί μισθό δημοσίου υπαλλήλου ασφαληστικών δικλείδων, που έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρες θέσεις.

    Επομένως το κακό θα συνεχίζεται όσο οι πολίτες δεν είναι σε επαγρύπνηση ΑΛΛΑ και δεν κάνουν κτήμα τους την ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙ, ώστε με δική τους προτωβουλία να ενίστανται και να απαιτούν τον έλεγχο της νομινότητας τέτοιου είδους πολιτικών αποφάσεων, ακόμα και με αυτόνομη νομική υποστήριξη, γιατί τη δικαιοσύνη πιος μπορεί να την εμπιστευθεί? διαφορετικά αυταπάγγελτα θα επέμβαινε ο προυστάμενος εισαγγελέας της περιοχής.

    Ακόμα κι ο ίδιος ο εργάτης που ξέρει το τι συμβαίνει σιωπά προκειμένου να εξασφαλίσει τον επιούσιο της επιβίωσης του, μιας και το "πόσιμο νερό" της βρύσης του το εξασφαλίζει από τον μπακάλη της γειτονιάς.

    Τι, τώρα τα παιδιά του και το φυσικό περιβάλον θα σκέφτετε?

    Κι εδώ αρχίζει η προδοσία των εκπροσώπων, από τους ίδιους τους πολίτες που τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

    Αυτό θα του το λύσουν οι άλλοι που έχουν τον λόγω, μόνο που αφού αυτοί που έχουν τον λόγω εφυσηχάζουν αφού ο επώνυμος πολίτης δεν αντιδρά, και σ΄αυτή την περίπτωση επώνυμος είναι αυτός που καταθέτη την καταγκελία, κι όχι αυτός που κάνει επίκληση προς κάποια ανώτερη δύναμι να παρέμβει.

    Το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών με τα αυτοδιοικητικά κηνήματα θα κριθεί από συγκεκριμένες παρεμβάσεις με μια διαδικασία παρακολούθησης εξέλιξης της πορείας ή δυνατόν ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ με μηνήσεις και αγωγές.

    Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος που να αποκλύει το νομότυπο μιας πολιτικής απόφασης που επιτρέπει σε οπιονδήποτε να μολύνη το περιβάλον!

    Και όχι μόνο αυτό ΑΛΛΑ υπάρχουν και πρυποθέσεις κάτω από τις οποίες μια πολιτική απόφαση που θέτει αποδεδιγμένα σε κίνδυνο την δημόσια υγεία η την καταστροφή του φυσικού περιβάλοντος επιφέρει και διοικητικές ευθύνες, ΑΛΛΑ και ποινικές.

    Στη Σκύρο αναγκάστηκαν, έστω μεσοβέζικα να αποδεχθούν μετά από χρόνια το τοπογραφικό ΕΝΟΣ τμήματος της δημοτικής χορτονομής λόγω της επιμονής μου, ΠΕΡΑ από την ένσταση μου στην επιτροπή του άρθρου 18, ΑΛΛΑ και στη συνέχεια την παρακολύθηση της στάσης τους στο θέμα αυτό με συνεχείς έγγραφες παρεμβάσεις σε υφιστάμενες υπηρεσίες, του λειτουργήματος των "αιρετικών" αντιπροσώπων καταπατητών της δημόσιας περιουσίας, και βέβαια το θέμα δεν έχει κλείσει αλλά είναι υπό αυστηρή παρακολούθηση μέχρι το αίσιο τέλος της δικαίωσης της Εκκλησίας του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή