Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τη ρύπανση στην Αυλίδα και την απόπειρα τρομοκράτησης όσων αντιδρούν

Πριν από μερικές μέρες, ο σύλλογος «Ενεργοί πολίτες Αυλίδας», κατέθεσε κείμενο διαμαρτυρίας με υπογραφές 500 κατοίκων, με το οποίο κατήγγειλαν τις συνθήκες λειτουργίας δύο επιχειρήσεων των «Ναυπηγείων Χαλκίδας» και της «Νεοχημικής» και ζητούσαν να ελεγχθεί η δραστηριότητα τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόεδρος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου είναι ο Κώστας Δαύλιας, μέλος του Αυτοδιοικητικού κινήματος. Η διαμαρτυρία κατατέθηκε στους Δήμους Αυλίδας και Χαλκίδας, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, και τον Εισαγγελέα Χαλκίδας.


Πριν ωστόσο υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση στις καταγγελίες για την σοβαρή ρύπανση της θάλασσας και του αέρα, άρχισαν να σημειώνονται κρούσματα απειλών και απόπειρες τρομοκράτησης σε πολίτες που ήταν ανάμεσα στους υπογράφοντες. Είναι λοιπόν φανερό ότι οι αρχές, πρέπει να απολογηθούν όχι μόνο για το κατά πόσο τηρούνται οι νόμοι για την προστασία της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος αλλά και για το πώς διέρρευσαν τα ονόματα των καταγγελλόντων.

Ιδιαίτερα δε ο Νομάρχης Εύβοιας και εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Μπουραντάς, ως αρμόδιος για τον έλεγχο των βιομηχανιών πρέπει να γνωστοποιήσει άμεσα τις ενέργειες που θα κάνει ώστε να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι ακόμη νωπές και οι πολίτες πρέπει να μάθουν αν υπάρχει η πρόθεση να τηρηθούν έστω και κατ’ ελάχιστο ή αν μπήκαν στην άκρη, για να ανασυρθούν πάλι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

1 σχόλιο: