Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ έστειλαν την ακόλουθη διαμαρτυρία- έκκληση, την οποία προσυπογράφουμε :

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κύριοι σύμβουλοι,
Ο Ο.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 1954 με σκοπό την στέγαση των εργαζομένων
Δεν επιβαρύνει ούτε με ένα Ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων (1,00%) και των εργοδοτών (0,75%).
Δεν είναι ζημιογόνος, ούτε ξεπερασμένος, έχει διαρκή προσφορά έργου με ανέγερση εκατοντάδων πρότυπων οικισμών σε όλη τη χώρα, με παροχή χιλιάδων δανείων, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν δική τους κατοικία.
Είναι ένας δυναμικός αναπτυξιακός φορέας τελείως απαραίτητος τώρα που η ανάπτυξη είναι η μοναδική έξοδος από τη λαίλαπα της καταστροφής.

Κλείνει κατ’ εντολή της Τρόϊκας και χωρίς την αντίδραση των «σκληρά διαπραγματευόμενων με τις κόκκινες γραμμές» πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση και με την καθοδήγηση κάποιων «κουκουλοφόρων» που βέβαια δεν είναι από την πλευρά των εργαζομένων, αφού πρέπει οι εργοδότες να απαλλαγούν από το 0,75% της εισφοράς τους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους (αλήθεια δεν τους έφθανε η μείωση των μισθών κατά 22%).
Στο Νομό Βοιωτίας το έργο του Ο.Ε.Κ είναι τεράστιο και συγκεκριμένα θα πρέπει να γνωρίζετε:
650 οικογένειες που έχουν παραλάβει εργατικές κατοικίες (κοστολόγηση με 440 ευρω το τ.μ) ΑΤΟΚΗ ΧΡΕΩΣΗ
1800 οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια αγοράς – ανέγερσης μέσω τραπεζών (ύψος δανείων 180.000.000ευρω) επιτόκιο από 0% έως 2,5%, εφόσον υπήρχε η επιδότηση του Οργανισμού
2300 οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια αποπεράτωσης – επισκευής ( 46.000.000 ευρω) ΑΤΟΚΑ
800 οικογένειες το χρόνο με επιδότηση ενοικίου.(ενίσχυση στα χαμηλά εισοδήματα με 100 έως 120 ευρω το μήνα)
100 οικογένειες που έχουν πάρει δάνεια αγοράς – ανέγερσης ειδ. Κατηγοριών (πολύτεκνοι,άτομα με απόλυτη αναπηρία,άγαμες μητέρες κ.λ.π.) ΑΤΟΚΑ
Ο ετήσιος τζίρος ανερχόταν πάνω από 6.000.000 ευρω το χρόνο όσο ο Οργανισμός ήταν σε λειτουργία.
Με την ψήφιση του μνημονίου από τη Βουλή και του εφαρμοστικού νόμου που θα ακολουθήσει όλα αυτά θα σταματήσουν. Ζητάμε να ρωτήσετε την συνείδησή σας και να κάνετε το αυτονόητο.
Ακόμη δεν είναι αργά.

Οι Υπάλληλοι του ΟΕΚ
Νομού Βοιωτίας

2 σχόλια:

  1. Υπαρχει κανενας "χορτατος"που σκεπτεται τον αλλον !!!
    Ακουει κανεις απο τους πολιτικους μας ,δεν βλεπει ?που ζουν μονο στα κεφενεια της Βουλης πινουν τον καφε τους και "μελετανε "το μνημονιοο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ακίνητα του ΟΕΚ (δηλαδή των ίδιων των εργαζομένων) είναι το σοβαρό επίδικο, το κοινωνικό κόστος για όλους τους δικαιούχους είναι πραγματικά τεράστιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή